Κόσμος | 31.10.2023 15:11

Από τρία σημεία σφίγγει ο κλοιός των Ισραηλινών στη Χαμάς: Οι αλλαγές στο πεδίο της μάχης και οι ενέδρες μέσα από τα υπόγεια τούνελ

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, όπως μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο απεσταλμένος στο μέτωπο του πολέμου, Σωτήρης Δανέζης. Σύμφωνα μάλιστα με όσα εξήγησε, υπάρχει προέλαση των ισραηλινών δυνάμεων από τρία διαφορετικά σημεία προς την πόλη της Γάζας.

«Χθες εθεάθησαν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα του ισραηλινού στρατού στον κεντρικό οδικό άξονα που ενώνει τον Βορρά με τον Νότο, ενώ οι βομβαρδισμοί δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, ιδοπεδώνοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα», είπε ο Σωτήρης Δανέζης.

Αλλαγές στο πεδίο της μάχης

«Ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει τις απειλές, καλώντας σε βολές του πυροβολικού και της αεροπορίας. Το πεδίο της μάχης φαίνεται να αλλάζει πολλές φορές. Καταγράφονται φωτιές και χτυπήματα στα ίδια ακριβώς σημεία που έχουν χτυπηθεί και αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο με έναν τρόπο. Η Χαμάς αξιοποιεί το δίκτυο των τούνελ που έχει και πολλές φορές βγαίνει πίσω από τις ισραηλινές δυνάμεις. Το βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγο δείχνει ακριβώς αυτό. Οι μαχητές της Χαμάς βγαίνουν από τα τούνελ με αντιαρματικά», σημείωσε.

«Από τη μία έχεις μια προέλαση χερσαίων δυνάμεων και από την άλλη χτυπήματα στα νώτα του ισραηλινού στρατού. Κι όλα αυτά την ώρα που από την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει περίπτωση για κατάπαυση του πυρός», κατέληξε.

Νεκρός διοικητής της Χαμάς που είχε οργανώσει μέρος της πρώτης επίθεσης στο Ισραήλ

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τρίτης οι IDF ανακοίνωσαν πως εξουδετέρωσαν τον διοικητή της Χαμάς που ευθύνεται και οργάνωσε τις επιθέσεις στο Ερέζ και το Νετίβ Χασάρα κατά τη διάρκεια της φονικής σφαγής της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον Νασέμ Αμπού Ατζίνα, που ήταν ο διοικητής του τάγματος Beit Lahia της Βόρειας Μεραρχίας της Χαμάς.

Προηγουμένως, γράφει η Jerusalem Post, ο Ατζίνα είχε διοικήσει τις εναέριες δυνάμεις της Χαμάς και είχε συμμετάσχει στην ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των δυνατοτήτων UAV της οργάνωσης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εξόντωση του Ατζίνα επέφερε σημαντικό πλήγμα στην ικανότητα της Χαμάς να διαταράσσει τις επιχειρήσεις των IDF στο έδαφος.

Σωτήρης Δανέζηςειδήσεις τώραΓάζαΙσραήλΛωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΠόλεμος στο Ισραήλ