Κόσμος | 04.11.2023 12:30

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βομβαρδίστηκε σχολείο στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Γάζα - Φόβοι για πολλά θύματα

Newsroom

Νέα ισραηλινή επίθεση σημειώθηκε σε σχολείο εντός του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Al Jazeera και το Reuters.

Η επίθεση στο σχολείο al-Fakhoora σημειώθηκε λίγες ώρες μετά από ένα φονικό χτύπημα σε άλλο σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένες οικογένειες βόρεια της πόλης της Γάζας.

Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου al-Shifa έκανε λόγο με τη σειρά του για 15 θύματα και δεκάδες τραυματίες.

«Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί», ανέφερε ο ίδιος στο Reuters.

Σημειώνεται πως το σχολείο διευθύνεται από την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες και ο ίδιος καταυλισμός έχει χτυπηθεί ξανά από τον ισραηλινό στρατό. 

Προχωρά η χερσαία επέμβαση στη Γάζα

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του σκότωσαν «δεκάδες τρομοκράτες» καθώς η χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Την προηγούμενη ημέρα, υπήρξαν πολυάριθμες απόπειρες επιθέσεων σε στρατεύματα των IDF (ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων) από σήραγγες και στρατιωτικά συγκροτήματα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι IDF σήμερα το πρωί.

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τους «τρομοκράτες», εντόπισαν όπλα της Χαμάς και αποκάλυψαν φρεάτια σε σήραγγες «που χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ισραηλινά τεθωρακισμένα κατέστρεψαν επίσης «τρία παρατηρητήρια της Χαμάς» στη βόρεια Γάζα, ενώ πολλοί μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν σε μάχες.

πρόσφυγεςΙσραήλΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραΧαμάςΠόλεμος στο Ισραήλ