Κόσμος | 27.11.2023 18:38

Συγκίνηση: Στην αγκαλιά των συγγενών της 4χρονη Avigail που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

Newsroom

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Ισραήλ, καθώς η 4χρονη Avigail Idan, επαννεώθηκε με την οικογένειά της, αφότου απελευθερώθηκε από τη Χαμάς, έπειτα από 51 ημέρες αιχμαλωσίας. Η Idan είδε τους 2 γονείς της να δολοφονούνται από την παλαιστινιακή οργάνωση, όμως το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη της καθώς συνάντησε τους θείους και τους παππούδες της.

Η ιστορία της Avigail Idan

Η Idan, η οποία κατέχει την αμερικανική υπηκοότητα, έχει γίνει ένα είδος συμβόλου για τα σχεδόν 40 παιδιά που κρατούνται αιχμάλωτα από τη Χαμάς, αφού ο Μπάιντεν συζήτησε την κατάστασή της με τον εμίρη του Κατάρ.

Κρύφτηκε στο σπίτι του γείτονά της στο Κιμπούτς Kfar Aza κατά τη διάρκεια της σφαγής. Τα μεγαλύτερα αδέλφια της, η εξάχρονη Αμαλία και ο εννιάχρονος Μάικλ επέζησαν της σφαγής, κρυμμένοι σε μια ντουλάπα δίπλα στο πτώμα της μητέρας τους.

Ο πατέρας τους Roy ήταν φωτογράφος στο επάγγελμα, δολοφονήθηκε στην προσπάθειά του να τραβήξει φωτογραφίες των μαχητών της Χαμάς με ανεμόπτερα που εισέρχονταν στο Κιμπούτς.

Ο Ισραηλινός τραγουδιστής Lior Narkis προσφέρθηκε να υιοθετήσει την Avigail στο Instagram, λέγοντας ότι αυτός και η σύζυγός του Sapir θα ήταν ευτυχείς να την καλωσορίσουν στην οικογένειά τους και κάλεσε τα μέλη της οικογένειας να επικοινωνήσουν μαζί του.

Λωρίδα της ΓάζαςΙσραήλειδήσεις τώραόμηροιΧαμάς