Κόσμος|27.11.2023 21:10

Συνταγματάρχης Ισραηλινού στρατού στο OPEN: «Η Χαμάς δεν μπορεί ποτέ ξανά να έχει την εξουσία»

Newsroom

Στην Αδαμαντία Λιόλιου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μίλησε ο Πίτερ Λέρνερ, συνταγματάρχης του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός σημείωσε ότι, «οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες, για να διευκολύνουν και να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των ομήρων. Να τους φέρουν πίσω στο Ισραήλ, να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο, να τους παρέχουν την κατάλληλη φαρμακευτική περίθαλψη, τις πρώτες βοήθειες, και μετά να τους παραδώσουν σε άλλο ιατρικό προσωπικό, που θα φροντίσει για την ψυχική τους υγεία και άλλες ιατρικές υπηρεσίες».

 «Στόχος μας η εξάρθρωση και καταστροφή της Χαμάς»

Όσον αφορά τις στοχεύσεις των IDF αυτή τη χρονική στιγμή, ο Λέρνερ τόνισε ότι, «οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πρέπει να είναι έτοιμες να διευκολύνουν την απελευθέρωση των ομήρων και επίσης να συνδράμουμε εναντίον της Χαμάς, να πολεμήσουμε τη Χαμάς, να εφαρμόσουμε την εντολή για την εξάρθρωση και την καταστροφή της Χαμάς ως πολιτική αρχή και ως τρομοκρατική οντότητα. Δεν μπορούν να έχουν αυτή την εξουσία ποτέ ξανά επειδή, όταν την έχουν, έρχονται στα σπίτια μας, στα υπνοδωμάτιά μας, μάς απαγάγουν, μάς δολοφονούν, μάς σφαγιάζουν».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εικόνα του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου, μέσα σε τούνελ της Γάζας και, κατά πόσο, με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση του Ισραήλ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα. «Από στρατιωτική άποψη, θα αντιμετωπίσουμε τη Χαμάς, όπου κι αν είναι, είτε πάνω στο έδαφος είτε υπόγεια, έχουμε ένα καλό σύστημα επικοινωνίας στα τούνελ, έχουμε επιχειρησιακές ικανότητες και τεχνολογικές ικανότητες, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή. Αυτό ακριβώς κάνουμε», κατέληξε.

ΙσραήλΓάζαειδήσεις τώραΠόλεμος στο ΙσραήλΛωρίδα της ΓάζαςΠαλαιστίνηΧαμάς