Κόσμος | 27.11.2023 22:47

Αυτοί είναι οι ισραηλινοί 11 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς: 9 παιδιά και 2 γυναίκες

Newsroom

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την ταυτότητα των 11 ομήρων που απελευθερώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, μετά από 51 ημέρες αιχμαλωσίας από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Στην ομάδα περιλαμβάνονται εννέα παιδιά και δύο μητέρες. Πρόκειται για εννέα παιδιά (μεταξύ των οποίων δύο κοριτσάκια ηλικίας μόλις τριών ετών) και δύο γυναίκες που απήχθησαν από το κιμπούτς Νιρ Οζ κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Οι πατέρες των παιδιών εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές, συμπλήρωσε.

Η οικογένεια Cunio

Οι αδελφές Sharon Aloni Cunio, 33 ετών, και Danielle Aloni, 44 ετών, μαζί με τον σύζυγο της Sharon, David Cunio, 34 ετών, κρατήθηκαν όμηροι όταν οι μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ και επιτέθηκαν στο κιμπούτς Nir Oz στις 7 Οκτωβρίου.

Οι τρίχρονες δίδυμες κόρες της Sharon και του David, Emma και Yuli, και η πεντάχρονη κόρη της Danielle, Emilia, πιάστηκαν επίσης αιχμάλωτες.

Η οικογένεια είπε αρχικά στους συγγενείς της ότι ήταν ασφαλείς και ότι είχαν κλειστεί μέσα σε ένα δωμάτιο, όταν ηχούσαν οι σειρήνες των ρουκετών εκείνο το πρωί, αλλά αργότερα είπαν στους συγγενείς τους ότι οι τρομοκράτες είχαν εισέλθει στο σπίτι τους.

Ο Sharon τους έστειλε ένα φωνητικό μήνυμα που τους έλεγε ότι το σπίτι τους είχε πάρει φωτιά. Η τελευταία τους επικοινωνία ήταν στις 11:20 π.μ. Η Danielle και η κόρη της Emilia αφέθηκαν ελεύθεροι την Παρασκευή. Αναμένεται η απελευθέρωση της Emma και της Yuli. Ο David εξακολουθεί να κρατείται αιχμάλωτος στη Γάζα.

Η οικογένεια Engel

Ο Ronen Engel, 54 ετών, η σύζυγός του Karina, 51 ετών, και οι δύο κόρες τους, Mika, 18 ετών, και Yuval, 10 ετών, αγνοούνταν από το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Η οικογένεια κρύφτηκε σε ένα ασφαλές δωμάτιο και οι κλήσεις τους προς τους συγγενείς έδειχναν ότι γνώριζαν για τη φρικτή λαίλαπα που λάμβανε χώρα στο κιμπούτς τους.

Ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με την αδελφή της, Paula, η Karina ανέφερε ξαφνικά την παρουσία των τρομοκρατών και στη συνέχεια η κλήση διακόπηκε. Αυτή ήταν η τελευταία τους επικοινωνία.

Ένα βίντεο από τη Γάζα αναρτήθηκε στη σελίδα του Ρόνεν στο Facebook αργότερα εκείνη την ημέρα και τα τηλέφωνα της οικογένειας εντοπίστηκαν στη Γάζα.

Η Mika είναι εθελόντρια με παιδιά με ειδικές ανάγκες και ο Yuval απολαμβάνει την ιππασία. Και οι δύο αδελφές μοιράζονται την αγάπη τους για τα ζώα.

Eitan Yahalomi

Ο δωδεκάχρονος Eitan Yahalomi απήχθη μαζί με τον πατέρα του, Ohad, από το σπίτι τους στο κιμπούτς Nir Oz.

Η μητέρα του Eitan, Bat Sheva, δήλωσε ότι όταν οι τρομοκράτες μπήκαν στην κοινότητα προσπάθησαν να απαγάγουν την ίδια και τα παιδιά της ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτες. Με μεγάλη επινοητικότητα κατάφερε να πηδήξει από τη μοτοσικλέτα μαζί με τις δύο κόρες της, 10 και εννέα μηνών, αλλά δεν μπόρεσε να σώσει τον γιο της.

Η Bat Sheva δήλωσε ότι φοβάται ότι ο Eitan δεν θα είναι ο ίδιος μόλις επιστρέψει. Είναι φανατικός οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι και έχει στον τοίχο του μια αφίσα του Φιλ Φόντεν, σύμφωνα με τη Jerusalem Post. Ο Ohad παραμένει σε αιχμαλωσία.

Η οικογένεια Calderon

Τρία μέλη της οικογένειας Calderon αγνοούνταν από το κιμπούτς Nir Oz από τις 7 Οκτωβρίου. Ο Ofer, 53 ετών, και δύο από τα παιδιά του, ο Sahar, 16 ετών, και ο Erez, 12 ετών, κρατήθηκαν όμηροι όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν στο κιμπούτς, σκοτώνοντας πάνω από 100 κατοίκους και παίρνοντας περίπου 80 ομήρους.

Η Gaya Calderon, 21 ετών, η μεγαλύτερη αδελφή της Sahar και του Erez, έλαβε ένα μήνυμα από την οικογένειά της ότι προσπαθούσαν να κρυφτούν έξω, αλλά αργότερα είδε ένα βίντεο με τον Erez να απομακρύνεται από τους τρομοκράτες. Ο Erez Calderon έγινε 12 ετών στην αιχμαλωσία στις 27 Οκτωβρίου.

Η οικογένεια Yaakov

Τα αδέλφια Or Yaakov, 16 ετών, και Yagil Yaakov, 12 ετών, κοιμόντουσαν μόνα τους στο σπίτι τους στο κιμπούτς Nir Oz όταν οι μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Τα δύο αγόρια κρύφτηκαν σε ένα ασφαλές δωμάτιο και κάλεσαν τη μητέρα τους, ψιθυρίζοντάς της στο τηλέφωνο. Όταν οι τρομοκράτες μπήκαν στο σπίτι τους, ο Ορ προσπάθησε να κρατήσει την πόρτα του ασφαλούς δωματίου κλειστή, αλλά εξουδετερώθηκε.

Στις 9 Νοεμβρίου, ο Yagil Yaakov εμφανίστηκε σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο που αναρτήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

πόλεμοςΙσραήλΛωρίδα της ΓάζαςΧαμάςόμηροιειδήσεις τώρα