Κόσμος | 29.12.2023 15:36

Ακόμη ένα μυστήριος θάνατος συμμάχου του Πούτιν: Βουλευτής του κόμματός του έπεσε από τον τρίτο όροφο

Newsroom

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τον θάνατο ενός -ακόμη- συμμάχου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντιμίρ Εγκόροφ. Ο 46χρονος βουλευτής της Δούμας της πόλης Τομπόλσκ, μέλος του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου, μετέδωσε το ρωσικό κανάλι Telegram Baza, το οποίο έχει διασυνδέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας 

Πρόκειται για τον τελευταίο από μια σειρά μυστηριωδών θανάτων που αφορούν εξέχουσες προσωπικότητες και συμμάχους του Ρώσου προέδρου.

Η ρωσική δημοσίευση 72.ru επικαλείται έναν αυτόπτη μάρτυρα που δήλωσε ότι ο Εγκόροφ έπεσε από παράθυρο τρίτου ορόφου και έναν άλλο που δήλωσε ότι είχε «καρδιακά προβλήματα».

Θα διενεργηθεί νεκροψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός REN TV μετέδωσε ομοίως ότι εικάζεται ότι έπεσε από το παράθυρο.

Όπως αναφέρει το Newsweek, πέρυσι, ο Εγκόροφ έγινε ένας από τους πλουσιότερους βουλευτές του Τομπόλσκ, με το εισόδημά του να ανέρχεται σε 9,1 εκατομμύρια ρούβλια.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως από το 2007 έως το 2014 ήταν επικεφαλής της Επιτροπής για τις εδαφικές σχέσεις και τη δασοκομία στο Τομπόλσκ. Το 2016 καταδικάστηκε σε σωφρονιστικές εργασίες επειδή δεν εισέπραττε ενοίκια από επιχειρηματίες για τη μίσθωση δημοτικών εκτάσεων, αλλά απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Ο Εγκόροφ αφήνει πίσω του τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του.

Οι μυστήριοι θάνατοι επιφανών Ρώσων 

Ο βουλευτής εντάσσεται σε έναν κατάλογο επιφανών Ρώσων που έχασαν τη ζωή τους από αυτοκτονία ή σε ανεξήγητα ατυχήματα τους τελευταίους μήνες.

Μεταξύ αυτής της ομάδας ήταν και ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, πρόεδρος της Lukoil, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας. Ο Μαγκάνοφ πέθανε αφού έπεσε από το παράθυρο ενός νοσοκομείου στη Μόσχα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ομοίως, ο Ρώσος μεγιστάνας των αλλαντικών και δικηγόρος Πάβελ Αντόβ Antov, μέλος του κόμματος "Ενωμένη Ρωσία", ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης του Forbes με τους 100 πλουσιότερους δημόσιους υπαλλήλους στη Ρωσία το 2018, πέθανε στην Ινδία τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου του.

Τον Μάιο, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης Πιότρ Κουσερένκο πέθανε αφού αρρώστησε σε αεροπλάνο με ρωσική αντιπροσωπεία που επέστρεφε από επαγγελματικό ταξίδι στην Κούβα. Ένας δημοσιογράφος που είπε ότι είχε μιλήσει με τον Κουτσερένκο τους μήνες πριν από τον θάνατό του και του είπε πως αισθανόταν σαν όμηρος της ρωσικής κυβέρνησης και φοβόταν για την ασφάλειά του.

ΡωσίαβουλευτήςΒλαντίμιρ Πούτινειδήσεις τώραθάνατοι