Κόσμος | 26.01.2024 23:00

Βασιλιάς Κάρολος: Επιτυχημένη η επέμβαση - «Είναι καλά» δήλωσε η Καμίλα κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο

Newsroom

«Ο Κάρολος είναι καλά» ήταν η δήλωση της Καμίλα, φεύγοντας από την κλινική όπου ο Βρετανός μονάρχης νοσηλεύεται.

Ο βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος, εισήχθη στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη «διορθωτική επέμβαση» που αφορά διογκωμένο προστάτη. Στην ίδια κλινική η νύφη του Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας, νοσηλεύεται έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα την περασμένη εβδομάδα, και αναμένεται να παραμείνει εκεί για δύο βραδιές.

Θα συνεχίζει να εργάζεται

Ο Κάρολος αναμένεται να περάσει τουλάχιστον ένα βράδυ, ίσως και δύο στο νοσοκομείο.

Συνήθως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν δίνουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για ασθένειες, θεωρώντας όλα τα ιατρικά ζητήματα ιδιωτικά, αλλά ο Κάρολος θέλησε να δημοσιοποιήσει τα της επέμβασης για να ενθαρρύνει και άλλους άνδρες με συμπτώματα να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση.

Ο μονάρχης φαίνεται σύμφωνα με την ΕΡΤ ότι δεν σκοπεύει να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στα βασιλικά καθήκοντά του, καθώς δεν έχει διορίσει σύμβουλο του κράτους που θα να παρέμβει αντ’ αυτού.

Αυτό οφείλεται στο ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να εργάζεται στις κρατικές υποθέσεις κατά την περίοδο της ανάρρωσής του – ακόμα και από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο. Ο 75χρονος Κάρολος θα φέρει εις πέρας τον συνταγματικό του ρόλο, ασχολούμενος με τα κυβερνητικά έγγραφα και τα περίφημα Κόκκινα Κουτιά των κυβερνητικών υποθέσεων, το Σαββατοκύριακο, ενώ θα επανέλθει ολοκληρωτικά στις υποχρεώσεις του αμέσως μόλις αναρρώσει.

ειδήσεις τώραΒασιλιάς ΚάρολοςΛονδίνοχειρουργική επέμβασηΒρετανία