Κόσμος | 18.04.2024 22:40

Politico: Το… διόλου τιμιτικό παρατσούκλι που χρησιμοποιεί ο Μπάιντεν για τον Τραμπ

Newsroom

Με ένα διόλου κολακευτικό παρατσούκλι φέρεται να αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και οι συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο, καθώς, σύμφωνα με το Politico, στις ιδιωτικές συζητήσεις τους, τον αποκαλούν... «γουρούνι του Χίτλερ».

Ο χαρακτηρισμός αυτός «γεννήθηκε» σε ένα δείπνο του προκατόχου του το 2022 σε παρέα ακροδεξιών και φιλοναζιστών, όπως ο Κάνιε Γουέστ, μεταξύ άλλων που από εκείνη την ημέρα έγινε υποστηρικτής του μεγιστάνα.

Οι πηγές του Politico «ανακάλυψαν» το παρατσούκλι κατά την διάρκεια σχολίων από τους Δημοκρατικούς, σχετικά με το δημοσίευμα που έδειχνε τον Τραμπ να έχει αποκοιμηθεί στην δικαστική αίθουσα, κατά την διάρκεια της υπόθεσης με την πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελ. Ατομο κοντά στον Μπάιντεν, τον αποκάλεσε «Κοιμισμένο γουρούνι του Χίτλερ».

Η συμπάθεια του Τραμπ για τον Χίτλερ

Μετά από τον χαρακτηρισμό αυτό που δόθηκε στον Τραμπ ήρθαν στο φως και οι αναφορές του μεγιστάνα για την συμπάθειά του στον Χίτλερ. Σύμφωνα με το βιβλίο του Μάικλ Μπέντερ «Αλήθεια, κερδίσαμε τις εκλογές» που αφορά την ήττα του Τραμπ και την μη αποδοχή του αποτελέσματος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να είπε σε συνεργάτη του πως ο «Χίτλερ έκανε πολλά καλά πράγματα».

«Γελοία και αηδιαστικά σχόλια»

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Μπράιαν Χιούζ, ανώτερος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, εξέφρασε στο Politico την απέχθειά του για τον χαρακτηρισμό αυτό.

«Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει πολύ για αξιοπρέπεια, αλλά αυτός και το επιτελείο του δεν έχουν ούτε ένα κόκαλο αξιοπρέπειας στο σώμα τους. Αυτά τα γελοία και αηδιαστικά σχόλια αντικατοπτρίζουν την αποτυχία και την ανεντιμότητα ολόκληρης της επιχείρησης Μπάιντεν» είπε, χαρακτηρίζοντας fake news την είδηση ότι ο Τραμπ αποκοιμήθηκε στην διάρκεια της δίκης.

ΗΠΑΤζο ΜπάιντενΝτόναλντ ΤραμπειδήσειςΧίτλερειδήσεις τώρα