Κόσμος|30.04.2024 17:53

Τουρκία: Η αξιωματική αντιπολίτευση απορρίπτει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΑΚΡ

Μαρία Ζαχαράκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε σήμερα (30/4) το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Οζγκιούρ Οζέλ, η αλλαγή της διδακτέας ύλης μετέτρεψε το εκπαιδευτικό σύστημα σε ένα είδος παζλ, αντιμετωπίζοντας τις νέες κατευθύνσεις ως αντικείμενο παιχνιδιού.

Με ανησυχία αναφέρει την απόσταση που παίρνει το σύστημα από τη σύγχρονη, κοσμική εκπαίδευση και προειδοποιεί για την ανεπάρκεια του υπουργού Εθνικής Παιδείας να κατανοήσει τα πραγματικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα.

«Παραλογισμός…»

Ο Οζέλ επισημαίνει τον παραλογισμό πίσω από την ονομασία του νέου προγράμματος σπουδών, το οποίο αναφέρεται ως «Αιώνας της Τουρκίας», σε αντίθεση με την αντικειμενική προσέγγιση που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Φανταστείτε ο κ. Κεμάλ (Κιλιτσντάρογλου) του CHP να κέρδιζε τις εκλογές τον περασμένο Μάιο, και όχι ο κ. Ταγίπ. Φανταστείτε το CHP να ονόμαζε της διδακτέα ύλη που θα διδαχτούν όλα τα παιδιά μας με το όνομα του δικού του κόμματος. Τουρκικός Αιώνας είναι το όνομα μιας προεκλογικής εκστρατείας, το οποίο το AKΡ έδωσε και στα υπουργεία», ανέφερε ο Οζγκιούρ Οζέλ.

Τουρκίααντιπολίτευσηειδήσειςεκπαιδευτικό πρόγραμμαειδήσεις τώρα