Κόσμος | 08.05.2024 19:32

Πρέσβης Κίνας στο OPEN: Εάν η Κίνα ακολουθήσει αμερικανική λογική, οι διεθνείς τιμές πετρελαίου και αερίου θα αυξηθούν σημαντικά

Newsroom

Στο OPEN μίλησε ο πρέσβης της Κίνας, Σιάο Τζουτσένγκ, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, τις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή αλλά και αυτόν ανάμεσα στη Ρωσία και Ουκρανία.

«Είναι αβάσιμο το επιχείρημα πως η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν είναι το τρίγωνο του κακού που χρησιμοποιούν ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία.

Η Κίνα είναι ένα φιλειρηνικό κράτος και είμαστε μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για τις αμερικανικές κυρώσεις

Σχετικά με τις κυρώσεις που ετοιμάζονται να επιβάλλουν οι ΗΠΑ στις κινεζικές τράπεζες αλλά και τους ισχυρισμούς πως η Κίνα βοηθάει τη Ρωσία στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, ο πρέσβης απαντά: «Η Κίνα έχει το νόμιμο δικαίωμα να διεξάγει εμπορικές και οικονομικές ανταλλαγές με τη Ρωσία. Εάν η Κίνα ακολουθήσει αμερικανική λογική και σταματήσει να εισάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία, οι διεθνείς τιμές πετρελαίου και αερίου θα αυξηθούν ξανά. Θα είναι διατεθειμένοι οι πολίτες να πληρώσουν περισσότερα από 2 ευρώ για ένα λίτρο βενζίνης, λόγω της μυωπίας κάποιων πολιτικών;»

Αναφορικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, είπε πως είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν οι συνθήκες που να ευνοούν την πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης ανάμεσα στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

ΚίναΗΠΑειδήσεις τώρα