Κόσμος | 10.05.2024 20:10

Βερολίνο: Εισβολή ακτιβιστών στο εργοστάσιο της Tesla - Σοβαρά επεισόδια και πολλές συλλήψεις

Newsroom

Περισσότεροι από 800 ακτιβιστές προσπάθησαν να εισβάλουν την Παρασκευή (10/5) στο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέκταση του εργοστασίου που σχεδιάζει ο Ίλον Μασκ.

Η Disrupt, ένας συνασπισμός αυτοαποκαλούμενων αντικαπιταλιστικών ομάδων διαμαρτυρίας, υποστηρίζει ότι η επέκταση θα απαιτούσε την αποψίλωση μεγάλων εκτάσεων του δάσους και θα επιβάρυνε περαιτέρω την τοπική παροχή νερού.

Οι ακτιβιστές δηλώνουν ότι θέλουν εμποδίσουν το σχέδιο του Μασκ και προειδοποιούν ότι «τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αποτελούν λύση».

Οι ακτιβιστές δεν κατάφεραν να περάσουν μέσα στο εργοστάσιο

Βίντεο του πρακτορείου Reuters δείχνει δεκάδες ανθρώπους να έρχονται από μια κοντινή δασώδη περιοχή και να επιχειρούν να μπουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους εμποδίσουν, ακόμη και με τη βία. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής συνελήφθη.

«Γιατί η αστυνομία αφήνει τους αριστερούς διαδηλωτές να φύγουν τόσο εύκολα;» έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο ιδιοκτήτης της Tesla Έλον Μασκ, διευκρινίζοντας ότι οι ακτιβιστές δεν κατάφεραν να περάσουν μέσα στο εργοστάσιο.

Η αστυνομία από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο ενώ πολλοί τέθηκαν υπό κράτηση. Παράλληλα υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Teslaειδήσεις τώραειδήσειςΒερολίνο