Κόσμος | 17.05.2024 11:34

Γιατί δεν προσπάθησε να δραπετεύσει ο άνδρας που κρατείτο 26 χρόνια όμηρος στην Αλγερία;

Newsroom

Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει ο ξάδερφος του Ομάρ Μπιν Ομράν, που κρατείτο όμηρος για 26 χρόνια. Όπως λέει, ο σήμερα 45χρονος παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Ο ξάδερφος τού άνδρα που απήχθη όταν ήταν 19 ετών, είπε πως ο Ομράν είναι σε καλή κατάσταση αλλά παραμένει «κάτι παραπάνω από σοκαρισμένος» λόγω των όσων βίωσε για 26 ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε σοκ είναι και η οικογένειά του -η οποία από το 1998 πίστευε πως ο Ομάρ Μπιν Ομράν είχε σκοτωθεί σε μάχη του εμφυλίου στην Αλγερία.

Γιατί δεν προσπάθησε να δραπετεύσει;

«Είναι κάτι παραπάνω από σοκαρισμένος. Είναι φοβισμένος, λόγω του ότι για 26 χρόνια ήταν εγκλωβισμένος και περιορισμένος. Δεν έχει συνηθίσει να είναι σε ανοιχτό χώρο. Είναι μία πραγματική τραγωδία και ευχαριστούμε τον Θεό που καταφέραμε και βρήκαμε τον άνθρωπό μας», δηλώνει ο Χαλέντ Ρεγκάμπ, θείος του 45χρονου.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε επίσης πως ο σκύλος του Ομράν είχε βρεθεί νεκρός δύο εβδομάδες μετά την απαγωγή του και δημοσιεύματα εμφανίζουν ως δράστη τον 61χρονο απαγωγέα, επειδή το ζωάκι γυρνούσε γύρω από το σπίτι του θύματος τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ο Ομράν δεν προσπάθησε να δραπετεύσει, ο ξάδερφός του απάντησε πως «αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει και εμάς. Ο στάβλος όπου τον κρατούσαν είχε μέσα πρόβατα. Είχε στάχια και από αυτά ήταν καλυμμένη η είσοδος του υπόγειου χώρου. Ακόμα και όταν εμείς τον ρωτήσαμε "γιατί δεν φώναξες, γιατί δεν αντιστάθηκες, γιατί δεν έφυγες από το σπίτι" η απάντησή του ήταν "δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω, ούτε να περπατήσω"».

αιχμάλωτοςΑλγερίαειδήσεις τώραομηρία