Κόσμος|19.05.2024 23:08

H Τουρκία στέλνει drones στο Ιράν για το ελικόπτερο του Ραΐσι

Μαρία Ζαχαράκη

Το  υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι «βάσει αιτήματος που υπέβαλαν οι ιρανικές αρχές μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, ένα UAV Akinci και ένα ελικόπτερο τύπου Cougar με δυνατότητα νυχτερινής όρασης διατέθηκαν για να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης του ελικοπτέρου του Προέδρου του Ιράν και της αντιπροσωπείας του που συνετρίβη».

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη βαθειά θλίψη του για το ατύχημα που είχε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι και η αντιπροσωπεία του.

«Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι»

«Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι από το ατύχημα με το ελικόπτερο του προέδρου του Ιράν, του αδελφού μου κ. Εμπραχίμ Ραΐσι και της αντιπροσωπείας του», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Ως Δημοκρατία της Τουρκίας, θα ήθελα να δηλώσω ότι παρακολουθούμε στενά το περιστατικό σε πλήρη σύνδεση και συντονισμό με τις ιρανικές αρχές και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε αναγκαία υποστήριξη.

Εκ μέρους του έθνους μου, μεταφέρω τις ευχές μου για περαστικά στον γειτονικό, φιλικό και αδελφικό ιρανικό λαό και την κυβέρνησή μας και ελπίζω να λάβω καλά νέα από τον κ. Ραΐσι και την αντιπροσωπεία του το συντομότερο δυνατό», κατέληξε.

Εμπραχίμ ΡαΐσιΙράνειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία