Κόσμος | 27.05.2024 17:26

Qatar Airways: Σοκαριστικές μαρτυρίες για τις αναταράξεις

Newsroom

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών της πτήσης τρόμου της Qatar Airways από τη Ντόχα προς το Δουβλίνο.

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου ανακοίνωσε ότι έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος ανέφεραν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του περιστατικού στην πτήση ενώ βρισκόταν στον αέρα πάνω από την Τουρκία.

Μετά το αρχικό σοκ οι επιβάτες διηγήθηκαν το χάος που επικρατούσε στο αεροπλάνο με τις αναταράξεις, καθώς το αεροσκάφος έπεσε ξαφνικά εκατοντάδες μέτρα χωρίς προειδοποίηση.

«Υπήρχε πανικός, το βλέμμα του πανικού παντού», δήλωσε η Emma Rose Power, μία από τους επιβάτες. «Ήταν απλά φρικτό… ποτέ ξανά», είπε ένας ταξιδιώτης ονόματι Cathal στο RTE, δείχνοντας στον ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα πώς το σορτσάκι του είχε σκιστεί με κάποιο τρόπο την στιγμή των αναταράξεων, μετέδωσε η Daily Mail.

«Άνθρωποι χτυπούσαν στην οροφή»

Ο Paul Mocc αποκάλυψε πώς αρκετοί άνθρωποι είχαν χτυπήσει στην οροφή κατά τη διάρκεια της τρομακτικής πτήσης και ότι τα αναψυκτικά είχαν καταλήξει διασκορπισμένα σε όλη την καμπίνα ενώ παράλληλα επαίνεσε το πλήρωμα που συνέχισε να εργάζεται παρά τους τραυματισμούς.

«Μπορούσες να δεις ανθρώπους να χτυπάνε στην οροφή, τρόφιμα και πράγματα παντού… σέρβιραν φαγητό εκείνη τη στιγμή, οπότε πολλοί από το πλήρωμα τραυματίστηκαν, αλλά έκαναν πολύ καλή δουλειά συνεχίζοντας να παρέχουν υπηρεσίες παρά το γεγονός ότι είχαν τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά. Ένας άλλος επιβάτης, ο Adam Dalton, περιέγραψε τη στιγμή των αναταράξεων «σαν πτώση σε τρενάκι του λούνα παρκ».

«Οκτώ επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο»

Ο αναπληρωτής διευθυντής επικοινωνίας της daa, του φορέα εκμετάλλευσης του αεροδρομίου του Δουβλίνου Kevin Cullinane τόνισε σε δηλώσεις του: «Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου συνεχίζει να παρέχει πλήρη βοήθεια στο έδαφος στους επιβάτες και το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας». «'Όλοι οι επιβάτες εξετάστηκαν για τραυματισμούς πριν από την αποβίβαση από το αεροσκάφος. Οκτώ επιβάτες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο».

ΔουβλίνοαναταράξειςπτήσηειδήσειςQatar Airwaysειδήσεις τώρα