Κόσμος|29.05.2024 04:30

Ταϊλάνδη: Ποια μέτρα λαμβάνει για να ενισχύσει τον τουρισμό της - Τι ισχύει με τη βίζα

Newsroom

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε μεγαλύτερης διάρκειας περιόδους παραμονής με βίζα για τουρίστες, μεταπτυχιακούς φοιτητές και εργαζομένους εξ αποστάσεως, καθώς και καλύτερους όρους χορήγησης βίζας για συνταξιούχους, σε μια κίνηση που στόχο έχει να ενισχύσει τον κρίσιμης σημασίας τουριστικό τομέα.

Τι αλλάζει με την βίζα

Από τον Ιούνιο, η Ταϊλάνδη θα επιτρέπει σε ταξιδιώτες από 93 χώρες να παραμένουν για περιόδους έως 60 ημέρες, συγκριτικά με 57 χώρες σήμερα, ενώ περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν βίζα κατά την άφιξή τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσάι Βατσαρόνκε.

Οι ξένοι φοιτητές θα μπορούν να παραμένουν για έναν επιπλέον χρόνο μετά την αποφοίτησή τους ενώ θα χαλαρώσουν οι προϋποθέσεις ασφάλισης για τους ξένους που θέλουν να αποσυρθούν ως συνταξιούχοι στην Ταϊλάνδη, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο τουρισμός είναι βασικός κινητήριος παράγοντας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας και μεγάλη πηγή απασχόλησης.

Τα νέα μέτρα έρχονται στο πλαίσιο προσπάθειας να ενισχυθούν οι αριθμοί των επισκεπτών, ιδιαίτερα από τις βασικές και τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, επεκτείνοντας το όριο παραμονής σε 60 από 30 ημέρες για όσους λαμβάνουν βίζα κατά την άφιξή τους.

Η ισχύς για τις λεγόμενες βίζες «ψηφιακών νομάδων» για αυτοαπασχολούμενους, εργαζομένους εξ αποστάσεως θα παραταθούν σε πέντε χρόνια από 60 ημέρες σήμερα, με την κάθε παραμονή να περιορίζεται στις 180 ημέρες

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε 14,3 εκατ. τουρίστες, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορά της από τον Ιανουάριο έως τις 26 Μαΐου φέτος και θέτει ως στόχο αριθμό-ρεκόρ 40 εκατ. αφίξεων από το εξωτερικό για το σύνολο του έτους, με έσοδα 3,5 τρισεκ. μπατ (95,73 δισεκ. δολάρια).

Το 2019, πριν από την πανδημία, η Ταϊλάνδη κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 39,9 εκατ αφίξεων, με έσοδα 1,91 τρισεκ. μπατ.

τουρισμόςφοιτητέςΤαϊλάνδηβίζαειδήσεις τώρα