Κόσμος|04.06.2024 19:05

Παραδοχή Μπάιντεν για τον πόλεμο κατά της Ρωσίας: Η Ευρώπη ξοδεύει περισσότερα χρήματα από εμάς

Newsroom

Στην αποκάλυψη ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξοδέψει περισσότερα χρήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία προχώρησε ο Τζο Μπάιντεν.

«Ξοδέψαμε πολλά χρήματα στην Ουκρανία, αλλά η Ευρώπη ξόδεψε περισσότερα χρήματα από ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες, συλλογικά. Η Ευρώπη ξόδεψε περισσότερα χρήματα για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στο ερώτημα μάλιστα δημοσιογράφου του περιοδικού Time για το πώς θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ο Μπάιντεν ανέφερε ότι: «η ειρήνη θα διασφαλίζει ότι η Ρωσία ποτέ δεν θα καταλάβει την Ουκρανία. Θα έχουμε μια σχέση μαζί τους όπως κάνουμε με άλλες χώρες, όπου προμηθεύουμε όπλα ώστε να μπορούν να αμυνθούν στο μέλλον».

Ο Νετανιάχου παρατείνει τον πόλεμο στη Γάζα για πολιτικούς λόγους

Απαντώντας σε ερώτηση αν πιστεύει πως ο Νετανιάχου παρατείνει τον πόλεμο για τους δικούς του πολιτικούς λόγους, ο Μπάιντεν είπε: «Υπάρχει κάθε λόγος οι άνθρωποι να βγάλουν αυτό το συμπέρασμα».

Ο Μπάιντεν, που προέτρεπε για ένα τέλος στον πόλεμο που διαρκεί ήδη οκτώ μήνες, είπε επίσης πως «είναι αβέβαιο» αν οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη, ο Μπάιντεν επισήμανε ότι μια συμφωνία ομαλοποίησης Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας θα ήταν «συντριπτικά προς το συμφέρον των ΗΠΑ».

ΟυκρανίαπόλεμοςΧαμάςΤζο ΜπάιντενειδήσειςΡωσίαειδήσεις τώραΙσραήλ