Κόσμος|15.06.2024 11:25

Πρόστιμο 1.800 ευρώ σε influencer επειδή καταπάτησε προστατευόμενη παραλία

Newsroom

Πρόστιμο 1.800 δολαρίων επιβλήθηκε σε μια influencer με έδρα το Ντουμπάι επειδή παραβίασε μια απαγορευμένη ροζ παραλία στη Σαρδηνία, και δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η γυναίκα έφτασε με φουσκωτή βάρκα στην ακτή της Spiaggia Rosa, μιας παραλίας που φημίζεται για τη ροζ άμμο της στο μικροσκοπικό νησί Budelli της Σαρδηνίας, αγνοώντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, όλες τις απαγορευτικές πινακίδες.

Γιατί απαγορεύεται η πρόσβαση στην παραλία

Από τη δεκαετία του 1990 απαγορεύεται στους τουρίστες να περπατούν στην παραλία -από την οποία συχνά κλέβουν άμμο- και να κολυμπούν στη θάλασσα εκεί, αλλά μπορούν να επισκέπτονται το νησί κατά τη διάρκεια της ημέρας με σκάφος και τους επιτρέπεται να περπατούν σε ένα μονοπάτι πίσω από την παραλία, σύμφωνα με την Guardian.

Η γυναίκα, βραζιλιάνικης καταγωγής που ζει στο Ντουμπάι, ανέβασε το περιεχόμενο στον λογαριασμό της @Rogeriaguiadubai, στο Instagram, όπου έχει περισσότερους από 35.000 ακόλουθους. Σε ένα από τα βίντεο, φαίνεται να έχει τα πόδια της στην άμμο.

Έξαλλοι οι κάτοικοι της Σαρδηνίας

Η καταπάτηση, η οποία φέρεται να συνέβη πριν από λίγες ημέρες, προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων της Σαρδηνίας, με αποτέλεσμα οι αξιωματικοί της ακτοφυλακής να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνα.

Εντόπισαν τη γυναίκα στο Ντουμπάι και της κοινοποίησαν το πρόστιμο των 1.800 ευρώ, εκ των οποίων τα 300 ευρώ αφορούν την περιφρόνηση της απαγόρευσης και τα 1.500 ευρώ την άφιξη σε σκάφος που δεν είχε άδεια πρόσβασης στο Budelli.

influencerπαραλίαπρόστιμοΣαρδηνίαειδήσεις τώρα