Κόσμος | 16.06.2024 12:17

Απίστευτο: 74χρονη κηρύχτηκε νεκρή, «αναστήθηκε» στο γραφείο τελετών και πέθανε λίγο αργότερα

Newsroom

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, με μια ηλικιωμένη να κηρύσσεται λανθασμένα νεκρή. Όταν όμως παρατήρησαν πως ήταν ζωντανή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, πέθανε. Στην πραγματικότητα αυτή τη φορά.

Ο λόγος για την 74χρονη Κονσταντίν Γκλανζ, η οποία τη Δευτέρα κηρύχθηκε νεκρή σε οίκο ευγηρίας. Το προσωπικό ενός τοπικού γραφείου κηδειών στο οποίο μεταφέρθηκε παρατήρησε περίπου δύο ώρες αργότερα ότι ανέπνεε ακόμη. Της έκαναν άμεσα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, λίγο αργότερα κηρύχθηκε νεκρή - για δεύτερη φορά.

«Ασυνήθιστη υπόθεση»

«Πρόκειται για μια πολύ ασυνήθιστη υπόθεση», δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη. «Το κάνω αυτό εδώ και 31 χρόνια, και δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν», τόνισε.

Όπως εξήγησε, δεν κλήθηκε ιατροδικαστής στο γηροκομείο αφού κήρυξαν τον θάνατό της, επειδή η κυρία Γκλανζ είχε τεθεί σε ξενώνα και οι συνθήκες δεν ενέπιπταν στην αρμοδιότητα του ιατροδικαστή.

Ο θάνατος της πάντως ήταν αναμενόμενος.

Επιπλέον, «ο γιατρός ήταν πρόθυμος να υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου και... δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο κατά τη στιγμή του θανάτου», επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι η νεκροψία-νεκροτομή είχε προγραμματιστεί για αργότερα την Τρίτη και ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να διαρκέσουν έως και 12 εβδομάδες.

«Το γραφείο τελετών δεν έκανε απολύτως τίποτα λάθος. Είναι αυτοί που διαπίστωσαν ότι ήταν ακόμη ζωντανή», τόνισε ο εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη.

Τι έπρεπε να προσέξει ο γιατρός

Γιατρός δήλωσε στο BBC ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες, αλλά «ο θάνατος είναι μια διαδικασία».

«Μερικές φορές κάποιος μπορεί να μοιάζει νεκρός, αλλά δεν είναι εντελώς νεκρός.Είναι απαραίτητη η προσεκτική εξέταση», τόνισε.

Επισήμανε επίσης ότι οι γιατροί συχνά αναζητούν ήχους της καρδιάς ή αναπνοής για τουλάχιστον ένα λεπτό πριν κηρύξουν κάποιον νεκρό και ανέφερε πως ορισμένα φάρμακα μπορούν να επιβραδύνουν τις διαδικασίες του σώματος, δίνοντας σε κάποιον την ψευδή εντύπωση ότι έχει πεθάνει.

ηλικιωμένηοίκος ευγηρίαςνεκρόςΗΠΑειδήσεις τώρα