Κόσμος|16.06.2024 23:16

Σύνοδος Κορυφής για Ουκρανία: Σκληρή απάντηση από τη Μόσχα για το κοινό ανακοινωθέν - «Φόρμουλα για τη συνέχιση του Πολέμου»

Newsroom

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν στην Ελβετία και στη Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε ότι ο «διάλογος ανάμεσα σε όλα τα μέρη» και ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί για να μπει τέλος στον πόλεμο που άρχισε πριν από περισσότερο από δύο χρόνια με τη ρωσική εισβολή.

Μάλιστα, η τεράστια πλειονότητα των περισσότερων από 90 χωρών, που εκπροσωπήθηκαν στη σύνοδο κορυφής του Μπούργκενστοκ, υποστήριξε την τελική διακήρυξη, στην οποία διατυπώνεται επίσης έκκληση για την επιστροφή χιλιάδων παιδιών της Ουκρανίας που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία και για μια πλήρη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου.

Λίγο αργότερα ήρθε και η σκληρή απάντηση της Μόσχας στο κοινό ανακοινωθέν της διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ελβετία, με τον Ρώσο επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας της ρωσικής Δούμας Βασίλι Πισκάρεφ να αναφέρει ότι συζητήθηκε «φόρμουλα για τη συνέχιση του Πολέμου», αποκαλύπτοντας τις ρωσικές προθέσεις.

«Αρνήθηκαν να συζητήσουν την ειρηνευτική πρωτοβουλία Πούτιν»

Η διάσκεψη στην Ελβετία ολοκληρώθηκε κάτω από «ναζιστικά συνθήματα» κατά τη λήψη μιας ομαδικής φωτογράφησης, δήλωσε ο Βασίλι Πισκάρεφ.  «Η διάσκεψη για τη ‘’φόρμουλα ειρήνης’’ στην Ελβετία, στην πραγματικότητα, τελείωσε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, εν μέσω ναζιστικών συνθημάτων ενώ φωτογραφίζονταν (οι ηγέτες)», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Ρώσος βουλευτής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας της Δούμας οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση «αρνήθηκαν εξαρχής να συζητήσουν την ειρηνευτική πρωτοβουλία Πούτιν».

Παράλληλα, τα ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου στην Ελβετία υποστηρίχθηκε από 80 χώρες.

ειδήσειςΒλαντίμιρ ΠούτινΡωσίαΟυκρανίαειδήσεις τώραΣύνοδος Κορυφής