Κόσμος|17.06.2024 14:40

Λος Άντζελες: Μεγάλη φωτιά κατακαίει χιλιάδες στρέμματα - Απομακρύνθηκαν 1.200 άτομα

Newsroom

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λος Άντζελες, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι που βοηθούν στην εξάπλωσή της. Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους κατοίκους στο πέρασμα της πυρκαγιάς να είναι προετοιμασμένοι να φύγουν αν αυτή πάρει εκ νέου μεγάλες διαστάσεις.

Καίγονται χιλιάδες στρέμματα

Η πρώτη μεγάλη φωτιά της κομητείας του Λος Άντζελες για φέτος επεκτάθηκε γρήγορα σε περισσότερα από 14.000 στρέμματα, μία ημέρα αφότου ανάγκασε την εκκένωση τουλάχιστον 1.200 κατασκηνωτών, εκδρομέων και πεζοπόρων από την περιοχή αναψυχής Hungry Valley.

Η πυρκαγιά, που ονομάστηκε Post Fire, περιορίστηκε μόλις κατά 2%. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Τα αίτια της πυρκαγιάς ήταν υπό διερεύνηση.

Οι πυροσβέστες που εργάζονταν σε συνθήκες καύσωνα και σε απότομο έδαφος έτρεξαν να σβήσουν τις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν καθώς οι απρόβλεπτοι άνεμοι έριχναν κάρβουνα μπροστά από τις φλόγες, δήλωσε ο Κενίτσι Χάσκετ, τμηματάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της κομητείας του Λος Άντζελες. Οι ριπές δυσχέραναν επίσης τις προσπάθειες των πληρωμάτων αεροσκαφών να ρίξουν νερό και πυροσβεστικό υλικό, είπε.

φωτιάΛος Άντζελεςειδήσεις τώραΗΠΑ