Κόσμος|02.07.2024 18:11

Συρία: 7 νεκροί μετά από συγκρούσεις διαδηλωτών – τουρκικού στρατού

Μαρία Ζαχαράκη

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει 7 νεκρούς στις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

«Επτά διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγών πυρών με ανθρώπους που φρουρούσαν τουρκικές θέσεις», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουρκικά ΜΜΕ: Δάκτυλος Μοσάντ πίσω από τις ταραχές

Παράλληλα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ φέρνει στο προσκήνιο σενάρια συνωμοσίας, κάνοντας λόγο για εμπλοκή της Μοσάντ στις ταραχές που έχουν αναστατώσει την Τουρκία και τα σύνορά της με τη Συρία.

«Το κουμπί της πρόκλησης έχει πατηθεί στην Τουρκία. Αποκαλύφθηκε ότι 285 από τους 474 κρατούμενους είχαν ποινικό μητρώο για διάφορα αδικήματα. Στις 6-8 Οκτωβρίου ένα πολιτικό κόμμα υπό την καθοδήγηση του PKK αναστάτωνε τα πράγματα, σήμερα αυτοί που δρουν υπό την καθοδήγηση της Μοσάντ αναστατώνουν πάλι τα πράγματα», ισχυρίζεται η εφημερίδα, αφήνοντας υπόνοιες για εμπλοκή Ισραήλ στις ταραχές, αλλά και για διεθνή συνωμοσία εναντίον της Τουρκίας σε ένα θέμα που έχει να κάνει με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

ΣυρίαΜοσάντειδήσεις τώρατουρκικά ΜΜΕΤουρκία