Κόσμος | 05.07.2024 10:26

Εκλογές ΗΠΑ: Το καυστικό εξώφυλλο του Economist για τον Μπάιντεν κάνει τον γύρο του διαδικτύου - «Αποκλείεται να διοικήσεις μια χώρα»

Newsroom

Μετά το περιοδικό Time και o Economist, με ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο – παρέμβαση δείχνει την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν, αποκαλώντας τον ανίκανο να κυβερνήσει.

Στο εξώφυλλο εμφανίζεται ένα «Πι» ηλικιωμένου με το προεδρικό σήμα. «Αποκλείεται να διοικήσεις μια χώρα» (No way to run a country), το οποίο αναφέρεται στον Τζο Μπάιντεν.

«Ένας μπερδεμένος ηλικιωμένος που ψάχνει να βρει τις σωστές λέξεις» 

Στο άρθρο – κόλαφό του ο Economist αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Το προεδρικό ντιμπέιτ ήταν απαίσιο για τον Τζο Μπάιντεν, αλλά η συγκάλυψη ήταν χειρότερη.

Ήταν μαρτύριο να βλέπεις έναν μπερδεμένο ηλικιωμένο άνδρα να πασχίζει να βρεις τις σωστές λέξεις. Η ανικανότητά του να καταφέρει ένα χτύπημα εναντίον ενός αδύναμου αντιπάλου ήταν αποκαρδιωτική. Αλλά η επιχείρηση της εκστρατείας του να αρνηθεί αυτό που εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν με τα ίδια τους τα μάτια είναι ακόμη πιο τοξική. Η ανεντιμότητά της προκαλεί περιφρόνηση. Το αποτέλεσμα θα είναι να πάρει στα χέρια του ο Τραμπ τον Λευκό Οίκο».

 

«Δεν πρέπει να θυμόμαστε τον Μπάιντεν για την παρακμή του»

«Τον Μπάιντεν αξίζει να τον θυμόμαστε για τα επιτεύγματά του και την αξιοπρέπειά του και όχι για την παρακμή του. Είναι λοιπόν σωστό που οι πρώτοι ανώτεροι Δημοκρατικοί άρχισαν να ζητούν ανοιχτά. Να αποχωρήσει», επισημαίνει ο Economist. 

ΗΠΑεκλογές ΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΤζο Μπάιντενειδήσεις τώρα