Κόσμος|06.07.2024 07:21

Μυστήριο με μονόλιθο που βρέθηκε στην έρημο του Λας Βέγκας: Έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον άλλοι 4 σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Newsroom

Οι Αρχές κατεδάφισαν έναν παράξενο μονόλιθο που βρέθηκε σε απομακρυσμένη πλαγιά σε πάρκο προστασίας στην πολιτεία Λας Βέγκας.

Σε βίντεο που δημοσιεύει το AP φαίνεται ο μονόλιθος που μοιάζει με καθρέφτη να προεξέχει από τις οροσειρές. Πώς βρέθηκε εκεί παραμένει άγνωστο.

Μέλη της αστυνομίας του Λας Βέγκας βρήκαν το περίεργο αντικείμενο κοντά στο Gass Peak, στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Ερήμου. 

Έχουν βρεθεί άλλοι 4 

Παρόμοια αντικείμενα έχουν εντοπιστεί επίσης τα τελευταία 4 χρόνια στην Καλιφόρνια, τη Γιούτα, τη Ρουμανία και την Ουαλία. Όλα τους κατεδαφίστηκαν μέσα σε λίγες μέρες, εντείνοντας το σασπένς γύρω από την υπόθεση. 

Το πρώτο που απασχόλησε τα ΜΜΕ είναι αυτό που βρέθηκε στη Γιούτα. Οι αρχές τότε δεν είχαν κάνει γνωστή την ακριβή τοποθεσία του, φοβούμενοι ότι πολίτες στην προσπάθεια τους να δουν το αντικείμενο από κοντά θα χαθούν ή θα εγκλωβιστούν σε κάποια πλαγιά.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας απέδωσε σε περιβαλλοντικές ανησυχίες την απόφαση να κατεδαφιστεί ο μονόλιθος που εντοπίστηκε  κοντά στο Gass Peak. 

Σε βίντεο, που τραβήχτηκε, μετά την κατεδάφιση του φαίνεται μια τεράστια τρύπα στο σημείο όπου δέσποζε. «Αποθαρρύνουμε οποιονδήποτε να βγαίνει εκτός των σηματοδοτημένων μονοπατιών ή να αφήνει αντικείμενα και αντικείμενα πίσω του. Αποτελεί κίνδυνο για εσάς και το περιβάλλον», τόνισαν. 

Λας ΒέγκαςΗΠΑύποπτο αντικείμενοειδήσεις τώρα