Κόσμος | 05.07.2024 09:34

Τζο Μπάιντεν: Για κρυολόγημα κάνει λόγο ο Λευκός Οίκος μετά τη νέα γκάφα

Newsroom

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε μια σύντομη, προφορική επικοινωνία με τον επικεφαλής των γιατρών του για το κρυολόγημά του τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η επικοινωνία αυτή δεν ήταν ιατρική εξέταση, διευκρίνισε η εκπρόσωπος Καρίν Ζαν-Πιερ κατά το μπρίφινγκ των δημοσιογράφων. Ο Λευκός Οίκος είχε δώσει προηγουμένως αντικρουόμενες εκδοχές για το αν ο Μπάιντεν είχε δει γιατρό μετά την τηλεμαχία με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, την περασμένη εβδομάδα.

Μπέρδεψε τον εαυτό του με την Καμάλα Χάρις 

Σημειώνεται ότι τον γύρο του διαδικτύου έκαναν για άλλη μια φορά οι αλλόκοτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του, ισχυρίστηκε πως είναι «η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα υπηρετήσει με έναν μαύρο πρόεδρο».

Μιλώντας στο WURD της Φιλαδέλφειας την Πέμπτη, ο Μπάιντεν φάνηκε να μπερδεύει τον εαυτό του με την αντιπρόεδρό του, Καμάλα Χάρις. Ο 81χρονος είπε ότι είναι «περήφανος που είναι ο ... πρώτος αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα», επιτείνοντας τη σύγχυση.

Ο γηραιότερος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε επίσης στον εαυτό του ως τον «πρώτο πρόεδρο που εξελέγη στην πολιτεία του Ντέλαγουερ, όταν ήμουν παιδί», που δεν έχει επίσης κανένα νόημα. 

Τζο Μπάιντενειδήσεις τώραΝτόναλντ ΤραμπΚάμαλα Χάρις