Κόσμος | 09.07.2024 08:12

ΗΠΑ: «Σαρώνει» το Τέξας η τροπική καταιγίδα Μπέριλ – Τέσσερις νεκροί, πάνω από 2,5 εκ. νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Newsroom

Η τροπική καταιγίδα Μπέριλ σαρώνει το Τέξας συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις σήμερα, οδηγώντας στο κλείσιμο λιμανιών διακίνησης πετρελαίου, στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και αφήνοντας περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η τροπική καταιγίδα εξασθένισε από κυκλώνας, αφότου αφίχθη στην παράκτια πόλη Ματαγκόρντα, στο Τέξας νωρίς σήμερα το πρωί, σφυροκοπώντας τις ακτές με επικίνδυνα κύματα θύελλας και σφοδρές βροχοπτώσεις, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC).

Τέσσερις νεκροί

Ένας 53χρονoς και μια 73χρονη έχασαν τις ζωές τους σε χωριστά περιστατικά όταν η καταιγίδα γκρέμισε δέντρα πάνω στα σπίτια τους στην περιοχή του Χιούστον.

Επίσης, εργαζόμενος στην αστυνομική υπηρεσία της ίδιας μεγαλούπολης του Τέξας, πνίγηκε από νερά που είχαν πλημμυρίσει υπόγεια διάβαση ενώ ένα ακόμη σκοτώθηκε από πυρκαγιά που πιθανώς προκάλεσε κεραυνός.

SOS από τον κυβερνήτη του Τέξας

Ο κυβερνήτης του Τέξας Νταν Πάτρικ κήρυξε 120 κοινότητες σε εν δυνάμει περιοχές καταστροφής ενόψει της καταιγίδας και προειδοποίησε ότι ο κυκλώνας θα είναι φονικός για τους ανθρώπους που θα βρεθούν απευθείας στην πορεία του.

Η πόλη του Γκάλβεστον, στο νοτιοανατολικό Χιούστον, έδωσε εντολή για εθελούσια εκκένωση ορισμένων περιοχών και σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφονται ουρές αυτοκινήτων να εξέρχονται από την πόλη.

Τα σχολεία ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν ενώ προσεγγίζει η καταιγίδα. Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν περισσότερες από 1.300 πτήσεις.

ειδήσειςκαταιγίδαΤέξαςΗΠΑνεκροίειδήσεις τώρα