Κόσμος | 10.07.2024 15:17

Εφιάλτης για αεροσυνοδό: Ο σύζυγός της την ξυλοκόπησε, επιχείρησε αυτοκτονία και τώρα κινδυνεύει με φυλάκιση

Newsroom

Εγκλωβισμένη στο Ντουμπάι βρίσκεται αεροσυνοδός από την Ιρλανδία, η οποία προσπάθησε να αυτοκτονήσει, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να της ασκηθεί ποινική δίωξη και να της απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», η 28χρονη, Τόρι Τάουι, που εργάζεται για την αεροπορική εταιρεία «Emirates», ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο σπίτι της.

Δικηγόρος αποκάλυψε ότι ο νοτιοαφρικανός σύζυγός της την κυνήγησε με μαχαίρι και την ξυλοκόπησε με γροθιές, προτού της πιάσει το χέρι με την πόρτα του μπάνιου, προσπαθώντας να της το σπάσει.

Μετά την επίθεση ο σύζυγος της Τάουι, που επίσης εργαζόταν για την αεροπορική εταιρεία Emirates, απολύθηκε από τη δουλειά του.

Περιπέτεια δίχως τέλος

Επηρεασμένη όπως ήταν ψυχολογικά από τη βία που της ασκήθηκε, η Ιρλανδή αεροσυνοδός μέθυσε και προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Ευτυχώς, δεν τα κατάφερε, όμως στη συνέχεια οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου ενημερώθηκε πως θα ασκηθεί δίωξη εις βάρος της για την κατανάλωση αλκοόλ και την απόπειρα αυτοκτονίας. Από τότε ξεκινά και το μαρτύριο της 28χρονης που  προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τρόπο να επιστρέψει στην πατρίδα της, αφού οι τοπικές Αρχές έχουν «μπλοκάρει» το διαβατήριό της και δεν μπορεί να ταξιδέψει.

Παρέμβαση του Ιρλανδού πρωθυπουργού

Μπροστά στην περιπέτεια και το μαρτύριο της Τόρι Τάουι παρενέβη ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις ο οποίος δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση σε αυτήν την «τρομακτική» υπόθεση, έπειτα από σχετικό ερώτημα που έθεσε η πρόεδρος του Sinn Fein, Μέρι Λου Μακντόναλντ στο ιρλανδικό κοινοβούλιο το απόγευμα της Τρίτης. Ο κ. Χάρις ευχαρίστησε την κ. ΜακΝτόναλντ που τον ενημέρωσε για το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τη βουλευτή για να παρέχουν βοήθεια στην νεαρή συμπατριώτισσά τους.

Η Μακντόναλντ δήλωσε ότι μίλησε με την Ταουι και ότι η μητέρα της 28χρονης ταξίδεψε στο Ντουμπάι για να είναι μαζί της. «Η Τόρι θέλει απλώς να γυρίσει στο σπίτι της. Είναι μια γυναίκα από το Ροσκόμον και θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά.

ΙρλανδίαΝτουμπάιειδήσειςαεροσυνοδόςειδήσεις τώρααπόπειρα αυτοκτονίαςενδοοικογενειακή βία