Κόσμος | 10.07.2024 19:08

Νότια Αφρική: Τουρίστας πήγε να φωτογραφίσει ελέφαντες και τον ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου

Newsroom

Ισπανός τουρίστας ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου από ελέφαντες, όταν βγήκε από το αυτοκίνητό του για να τραβήξει φωτογραφίες του κοπαδιού σε καταφύγιο θηραμάτων στη Νότια Αφρική. Ο 43χρονος άνδρας επισκέφθηκε το εθνικό πάρκο Pilanesberg το πρωί της Κυριακής με την αρραβωνιαστικιά του και άλλα δύο άτομα όταν συνέβη η επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η παρέα είχε κάνει βόλτα με το δικό της όχημα πριν εντοπίσει τρεις ελέφαντες. Μόλις ο άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητο και περπάτησε προς το κοπάδι, ένας εξ’ αυτών «ταράχτηκε» και του επιτέθηκε, δήλωσε ο Pieter Nel, εκπρόσωπος της τοπικής υπηρεσίας τουρισμού.

Μη μπορώντας να ξεφύγει, ο τουρίστας στη συνέχεια ποδοπατήθηκε από το υπόλοιπο κοπάδι. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα πέθανε από τα τραύματά του.

Σύμφωνα με το BBC, τα εθνικά πάρκα της Νότιας Αφρικής προσελκύουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι αξιωματούχοι λένε ότι είναι ζωτικής σημασίας οι επισκέπτες να ακολουθούν τις προφυλάξεις ασφαλείας.

«Δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις»

«Οι τουρίστες υπενθυμίζονται συνεχώς για τη σημασία του να παραμένουν μέσα στα οχήματά τους όταν επισκέπτονται το πάρκο και να κρατούν μια καλή απόσταση μεταξύ των ζώων και των οχημάτων τους και να δίνουν στα ζώα την ευκαιρία να κινούνται ελεύθερα, καθώς και να βγαίνουν από τα οχήματα μόνο σε ασφαλώς καθορισμένες περιοχές», δήλωσε ο Thami Matshego, διευθύνων σύμβουλος του North West Parks and Tourism Board, μιλώντας στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Netwerk24.

Είναι «φυσιολογική συμπεριφορά» για τους άγριους ελέφαντες να υπερασπίζονται τα μικρά τους, δήλωσε άλλο μέλος του ίδιου οργανισμού. «Παρά τις προειδοποιήσεις από τους συνεπιβάτες του και τους επιβαίνοντες από δύο άλλα οχήματα που βρίσκονταν στο σημείο θέασης, το θύμα δυστυχώς δεν έλαβε υπόψη του τις προειδοποιήσεις τους», πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις ελεφάντων δεν είναι ασυνήθιστες

Νωρίτερα φέτος, μια 80χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ σκοτώθηκε από ελέφαντα που επιτέθηκε στο όχημά της για σαφάρι στη Ζάμπια. Το 2019, ένας ύποπτος λαθροκυνηγός ρινόκερων ποδοπατήθηκε από έναν ελέφαντα και στη συνέχεια φαγώθηκε από μια αγέλη λιονταριών στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νότιας Αφρικής.

τουρίστεςθάνατοςελέφανταςειδήσεις τώρα