Κόσμος|17.07.2024 08:30

Σάλος με μέλος των Tenacious D: Το αστείο για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ που προκάλεσε αντιδράσεις

Newsroom

Σάλο έχει προκαλέσει το σχόλιο του μουσικού Κάιλ Γκας για την απόπειρα δολοφονίας κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ.

Ο μουσικός των Tenacious D γιόρτασε τα γενέθλια του, σβήνοντας τα κεράκια μίας τούρτας στη σκηνή. Όταν τον ρώτησαν τι ευχήθηκε απάντησε την «επόμενη φορά που θα πυροβολήσετε τον Τραμπ να μην αστοχήσετε».

Το κοινό ακούγεται να γελά, ωστόσο πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύωσης τον εγκάλεσαν για απρεπές χιούμορ. Αποστάσεις πήρε και ο Τζακ Μπλακ – το δεύτερο μέλος των Tenacious D-, λέγοντας ότι «αιφνιδιάστηκε» και πως «ποτέ δεν θα συγχωρούσα τη ρητορική μίσους ή θα ενθάρρυνα την πολιτική βία σε οποιαδήποτε μορφή».

Μάλιστα, ακύρωσε την παγκόσμια περιοδεία του συγκροτήματος, επισημαίνοντας τα «δημιουργικά σχέδια του γκρουπ μπαίνουν σε αναμονή».

Ο Γκας μετά τον σάλο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, κάνοντας λόγο για έλλειψη κρίσης. «Δεν συγχωρώ τη βία οποιουδήποτε είδους, σε οποιαδήποτε μορφή, εναντίον κανενός. Αυτό που συνέβη ήταν μια τραγωδία και λυπάμαι απίστευτα για τη σοβαρή έλλειψη κρίσης μου. Ζητώ βαθύτατα συγγνώμη από όσους απογοήτευσα και λυπάμαι ειλικρινά για κάθε πόνο που προκάλεσα», έγραψε χαρακτηριστικά. 

συγκρότημαΝτόναλντ Τραμπαπόπειρα δολοφονίαςειδήσεις τώρα