Κόσμος|17.07.2024 09:57

Ο Μασκ μεταφέρει τις εταιρείες του από την Καλιφόρνια λόγω νόμου που προστατεύει τους τρανς μαθητές

Newsroom

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως θα μετακομίσει τα γραφεία της Space X και του Χ από την Καλιφόρνια, εξαιτίας της ψήφισης νόμου που απαγορεύει στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς να ενημερώσουν τους γονείς για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου του παιδιού τους.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε με ανάρτησή του πως θα μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία των εταιρειών τους στο Τέξας μετά την υπογραφή από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, του πρώτου στο είδος του, που απαγορεύει τις πολιτικές που απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς να γνωστοποιούν όταν ένας μαθητής ζητά να χρησιμοποιεί διαφορετικό όνομα ή αντωνυμίες στο σχολικό περιβάλλον.

Τι έγραψε στο Χ ο Έλον Μασκ 

«Αυτή είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», έγραψε στο X. «Εξαιτίας αυτού του νόμου και των πολλών άλλων που προηγήθηκαν, που επιτίθενται τόσο σε οικογένειες όσο και σε εταιρείες, η SpaceX θα μεταφέρει τώρα τα κεντρικά της γραφεία από το Hawthorne της Καλιφόρνια στο Starbase του Τέξας».

Ο Μασκ, ο οποίος έχει μια ενήλικη τρανσέξουαλ κόρη, ανέφερε ότι είχε πει στο παρελθόν στον κυβερνήτη «ότι νόμοι αυτού του είδους θα ανάγκαζαν οικογένειες και εταιρείες να εγκαταλείψουν την Καλιφόρνια για να προστατεύσουν τα παιδιά τους».

Σε άλλη ανάρτησή του ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει και το X, πρώην Twitter, από το Σαν Φρανσίσκο στο Όστιν, λέγοντας ότι «βαρέθηκε να αποφεύγει συμμορίες βίαιων τοξικομανών».

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει τα τελευταία χρόνια στραφεί προς το Τέξας, το οποίο δεν έχει κρατικό φόρο εταιρειών ή εισοδήματος και είναι γνωστό για τη συντηρητική πολιτική του.

τρανσέξουαλειδήσεις τώραΚαλιφόρνιαΤέξαςΈλον ΜασκSpace X