Κόσμος|17.07.2024 22:18

Μπάιντεν για τις εκλογές στις ΗΠΑ: «Θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα»

Newsroom

Ο Τζο Μπάιντεν θα επανεκτιμούσε το ενδεχόμενο να παραμείνει στην κούρσα των προεδρικών εκλογών, αν ένας γιατρός τού έλεγε άμεσα ότι έχει μια ιατρική κατάσταση που το καθιστά απαραίτητο, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη (17/7) ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του.

«Αν είχα κάποια ιατρική κατάσταση που προέκυπτε, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν και μου έλεγαν έχεις αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα» μόνο τότε ίσως αποχωρούσα από την κούρσα, δήλωσε χαρακτηριστικά στο BET News.

«Θα τα παρατούσα αν μου το έλεγε ο Παντοδύναμος Θεός»

Πριν μια εβδομάδα, σε συνέντευξή του στο ABC News, επέμεινε ότι μόνο ο «Παντοδύναμος Κύριος» θα μπορούσε να τον κάνει να εγκαταλείψει την κούρσα. Ο Μπάιντεν αντιστάθηκε στις αυξανόμενες εκκλήσεις των Δημοκρατικών να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή μετά το ντιμπέιτ του περασμένου μήνα, το οποίο δημιούργησε νέα ερωτήματα σχετικά με τη διανοητική του επάρκεια.

Την περασμένη εβδομάδα, πάντως παρουσίασε ένα διαφορετικό σενάριο, λέγοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι θα αποχωρούσε μόνο αν οι βοηθοί του του αποδείκνυαν ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει τον Νοέμβριο.

Τζο Μπάιντενειδήσειςεκλογέςειδήσεις τώραΗΠΑ