Κόσμος|18.07.2024 16:05

Σοκ στη Φλόριντα: 17χρονος χτυπήθηκε από κεραυνό αλλά επέζησε

Newsroom

Είχε τύχη βουνό. Ένας 17χρονος από τη Φλόριντα χτυπήθηκε από κεραυνό και επέζησε. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ένα δέντρο κοντά στον νεαρό του έσωσε τη ζωή του, καθώς απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος του κεραυνού.

«Ξύπνησα, ήμουν στο έδαφος»

Ο Ντάνιελ Σάρκι έκοβε το γκαζόν του γείτονά του στο Αλταμόντε Σπρινγκς της Φλόριντα γύρω στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας όταν τον χτύπησε ο κεραυνός. Αμέσως έπεσε στο έδαφος και σφάδαζε από τους πόνους όταν ανήσυχοι περίοικοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

«Ξύπνησα, ήμουν στο έδαφος. Προσπαθούσα να ουρλιάξω και δεν μπορούσα», είπε στο WFTV.

Ο Σάρκι μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Ορλάντο με έντονο πόνο στο στήθος και έχει υποστεί σημάδια στα χέρια του από την ηλεκτρική ενέργεια που διαπέρασε το σώμα του.

Η στιγμή που χτυπήθηκε από κεραυνό

Η τρομακτική εμπειρία που βίωσε ο 17χρονος πάντως καταγράφηκε καρέ καρέ σε βίντεο.

Εκεί φαίνεται ο Σάρκι να κόβει το γρασίδι έξω προτού τον χτυπήσει ο κεραυνός. Στη συνέχεια πέφτει κάτω ενώ γείτονες σπεύδουν να τον βοηθήσουν. Μια γυναίκα ακούγεται να ουρλιάζει: «Καλέστε το 911!».

«Δεν υπήρχε προειδοποίηση. Δεν υπήρχε τρόπος να ξεφύγεις. Ήταν απλώς στιγμιαίο», είπε ο 17χρονος ενώ η γειτόνισσά του, Αντζελίνα Τόλμπερτ είπε: «Τον είδα να ξαπλώνει στο έδαφος και φώναξα στον γιο μου "Θεέ μου, ο Ντάνιελ χτυπήθηκε από κεραυνό!"».

κεραυνοίΦλόρινταειδήσεις τώρα