Κόσμος|21.07.2024 16:51

Τραγωδία στη Βρετανία: Γυναίκα σκότωσε 11χρονη κατά λάθος με δηλητήριο για τους κοριούς

Newsroom

Μια 34χρονη καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλακή με αναστολή για τον θάνατο της 11χρονης γειτόνισσά της με δηλητήριο για κοριούς.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το BBC, η 34χρονη είχε εισαγάγει παράνομα στη Βρετανία φωσφίδιο αλουμινίου από την Ιταλία για να αντιμετωπίσει του κοριούς στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο.

Δεν διάβασε τη συσκευασία πριν ρίξει την ουσία γύρω από το διαμέρισμά της με αποτέλεσμα η ουσία να διεισδύσει σε ένα γειτονικό διαμέρισμα, σκοτώνοντας την 11χρονη Fatiha Sabrin στα γενέθλιά της και οδηγώντας στο νοσοκομείο ένα άλλο μικρό παιδί, τον Δεκέμβριο του 2021. Η ουσία αντέδρασε με την υγρασία, δημιουργώντας το δηλητηριώδες αέριο φωσφίνη, το οποίο έχει παρομοιαστεί με παράγοντα χημικού πολέμου. 

Έθεσε σε κίνδυνο δεκάδες ζωές

Η δικαστής Alexia Durran σημείωσε ότι υπήρχε πρόβλημα με κοριούς στην πολυκατοικία της κατηγορούμενης. «Ο ιδιοκτήτης είχε κάνει κάποια ενέργεια, αλλά φαίνεται ότι ήταν μάλλον πρόχειρη και οι υπάλληλοι που έκαναν τον υποκαπνισμό στο παρελθόν δεν φαίνεται να ήταν καλά εκπαιδευμένοι ή καθόλου εκπαιδευμένοι». Η απόφαση της Akter να αντιμετωπίσει το ζήτημα παίρνοντας φωσφίδιο αλουμινίου σε επιβατική πτήση από την Ιταλία θα μπορούσε να προκαλέσει ένα «καταστροφικό περιστατικό στον αέρα και να θέσει σε κίνδυνο εκατοντάδες ζωές» εάν η συσκευασία είχε καταστραφεί, σημείωσε επίσης η δικαστής. Ανέφερε ακόμα ότι μέσα σε μια «σχετικά σύντομη περίοδο» από τη στιγμή που έβαλε τις ταμπλέτες στο διαμέρισμά της, άλλοι ένοικοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών στο τετράγωνο, άρχισαν να αισθάνονται αδιαθεσία.

θάνατοςδηλητήριοΒρετανίακοριοίειδήσεις τώραΛονδίνο