Κόσμος|21.07.2024 20:11

Ισραήλ κατά Τουρκίας: Ο Ερντογάν στηρίζει με όπλα και χρήματα τη Χαμάς – Το σκληρό μήνυμα του ΥΠΕΞ

Newsroom

Οξύνεται ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας που έχει εκτραχυνθεί έπειτα από την πολεμική επιχείρηση στη Γάζα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον ευθέως για υποστήριξη της Χαμάς με χρήματα και όπλα.

Κατηγορίες Ισραήλ κατά Τουρκίας

Μάλιστα, στην ανάρτησή του, ο Κατζ, ανήρτησε μια φωτογραφία που δείχνει τον Ερντογάν στην αγκαλιά του… Αγιατολάχ Αλί Χαμένεϊ και ανέφερε: «Ο Ερντογάν, παρέχει όπλα και χρήματα σε τρομοκρατικούς πυρήνες της Χαμάς για να σκοτώνουν Ισραηλινούς. Η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Shin Bet συνέλαβε μέλη τρομοκρατικών πυρήνων της Χαμάς που ήταν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Zeit. Ο εν λόγω πυρήνας διοικούνταν από το αρχηγείο της Χαμάς στην Τουρκία. Οι συλληφθέντες τρομοκράτες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ με τη στρατιωτική εκπαίδευση, τα όπλα και τις χιλιάδες δολάρια που είχαν αποκτήσει».

«Για χάρη μιας ριζοσπαστικής και αντισημιτικής ιδεολογίας, ο Ερντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε μια χώρα που υποστηρίζει την τρομοκρατία και την φέρνει πιο κοντά στον άξονα του κακού με επικεφαλής το Ιράν», κατέληξε.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΧαμάςΤουρκίαΙσραήλειδήσεις τώρα