Κόσμος|22.07.2024 15:10

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Τουρκίας-Ισραήλ: «Το Ισραήλ είναι το αφεντικό της προπαγάνδας»

Μαρία Ζαχαράκη

Σκληρά αντέδρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το τουρκικό ΥΠΕΞ επέκρινε τον Ισραηλινό υπουργό ότι προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από όλα τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Τόνισε επίσης ότι οι βρώμικες κινήσεις και η προπαγάνδα του Ισραήλ θα αποβούν άκαρπες.

Σημειώθηκε ότι σχεδόν 40.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα για να παραμείνουν στην εξουσία και ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου θα δικαστεί σε διεθνή δικαστήρια για την πυροδότηση περιφερειακού πολέμου. Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ζει με δικαιοσύνη και ειρήνη.

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

«Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών προσπαθεί να κρύψει τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων πίσω από μια σειρά ψεμάτων, συκοφαντιών και ασέβειας.

Η βρώμικη προπαγάνδα του Ισραήλ με στόχο την Τουρκία και τον Πρόεδρο Ερντογάν και οι προσπάθειες ψυχολογικής επιχείρησης δεν θα αποδώσουν καρπούς.

Τα μέλη της κυβέρνησης Νετανιάχου, που σκότωσαν σχεδόν σαράντα χιλιάδες Παλαιστίνιους στη Γάζα και τώρα προσπαθούν να ξεκινήσουν έναν περιφερειακό πόλεμο για να παραμείνουν στην εξουσία, θα δικαστούν στα διεθνή δικαστήρια και θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια και να υπερασπίζεται το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ζει με δικαιοσύνη και ειρήνη».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, σε ανάρτησή του είχε αναφέρει ότι «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέχει όπλα και χρήματα σε τρομοκρατικούς πυρήνες της Χαμάς για να σκοτώνουν Ισραηλινούς. Η Shin Bet, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, συνέλαβε μέλη ενός τρομοκρατικού πυρήνα της Χαμάς που ήταν φοιτητές στο πανεπιστήμιο Zeit. Ο πυρήνας διοικούνταν από το αρχηγείο της Χαμάς στην Τουρκία. Με τη στρατιωτική εκπαίδευση, τα όπλα και χιλιάδες δολάρια, οι συλληφθέντες τρομοκράτες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ.

Για χάρη μιας ριζοσπαστικής και αντισημιτικής ιδεολογίας, ο Ερντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε ένα κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία, φέρνοντάς την πιο κοντά στον άξονα του κακού με επικεφαλής το Ιράν».

Η ανάρτηση συνοδεύονταν και από ένα σκίτσο που έδειχνε τον Ερντογάν σε μικρογραφία στην αγκαλιά του Αλί Χαμενεΐ:

ΙσραήλΓάζαΜπενιαμίν ΝετανιάχουΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαειδήσεις τώρα