Κόσμος|23.07.2024 11:25

Νετανιάχου: Πλησιάζει η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός - «Οι συνθήκες ωριμάζουν»

Newsroom

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε στις οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα ότι οι «συνθήκες ωριμάζουν» για μια συμφωνία για κατάπαυση πυρός που προβλέπει και απελευθέρωση των Ισραηλινών που είναι εγκλωβισμένοι εδώ και μήνες στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Οι συνθήκες αναμφίβολα ωριμάζουν. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου στις οικογένειες των ομήρων τη Δευτέρα από την Ουάσινγκτον, ενόψει της συνάντησή του με τον πρόεδρο Μπάιντεν

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε και την έντονη στρατιωτική πίεση που ασκεί το Ισραήλ στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. «Αυτό είναι ένα καλό σημάδι και το άλλο σημάδι είναι ότι βλέπουμε ότι το πνεύμα του εχθρού αρχίζει να σπάει. Βλέπουμε μια ορισμένη αλλαγή και νομίζω ότι αυτή η αλλαγή θα συνεχίσει να γίνεται μεγαλύτερη», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Times of Israel.

«Δεν γίνονται όλα μαζί, θα υπάρξουν στάδια»

Καθισμένος δίπλα στη σύζυγό του Σάρα και τον υπεύθυνο της κυβέρνησης για τους ομήρους Γκαλ Χιρς, ο Νετανιάχου είπε στις οικογένειες ότι αν το Ισραήλ παραμείνει σταθερό «μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία». «Λέω εξαρχής ότι αυτό έχει μια διαδικασία, δυστυχώς δεν γίνονται όλα μαζί, θα υπάρξουν στάδια», συνέχισε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 23 μέλη οικογενειών ομήρων, 12 εκ των οποίων είναι συγγενείς Αμερικανών πολιτών που κρατούνται από τη Χαμάς.

Στραμμένα τα βλέμματα του στην ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, μέλη οικογενειών Αμερικανοϊσραηλινών ομήρων προειδοποίησαν τη Δευτέρα τον Νετανιάχου να μην δώσει ομιλία στο Κογκρέσο που δεν θα περιλαμβάνει ανακοίνωση ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για τους ομήρους.

«Θεωρούμε πλήρη αποτυχία κάθε ομιλία που δεν είναι η ανακοίνωση της υπογραφής της συμφωνίας για τους ομήρους», δήλωσε εκπρόσωπος των οικογενειών των ομήρων.
κατάπαυση πυρόςΧαμάςΜπένιαμιν ΝετανιάχουΙσραήλΛωρίδα της Γάζαςόμηροι