Κόσμος|26.07.2024 13:49

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εικόνες χάους στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γαλλίας - Κατασκήνωσαν οι επιβάτες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Χάος επικρατεί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γαλλίας, μετά τους βανδαλισμούς που υπέστησαν στη διάρκεια της νύχτας τρεις διαδρομές τρένων υψηλής ταχύτητας στη χώρα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές ματαιώσεις ή καθυστερήσεις δρομολογίων.

Στις εικόνες που κυκλοφορούν, φαίνεται εκατοντάδες επιβάτες να κοιμούνται στους σταθμούς των τρένων και να περιμένουν μαρτυρικά με τις βαλίτσες τους μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Σύσταση να αποφύγουν τα ταξίδια σήμερα

Η εταιρεία Eurostar συνιστά στους επιβάτες να μην ταξιδεύουν σήμερα.

«Ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να αναβάλουν το ταξίδι τους, όπου αυτό είναι δυνατό», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Νωρίτερα,  ανακοίνωσε ότι οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες που συνδέουν το Λονδίνο με το Παρίσι έχουν επηρεαστεί.


Τι συνέβη στα τρένα

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή «μαζική επίθεση εύρους ικανού να προκαλέσει παράλυση» του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, το οποίο «διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό». Το περιστατικό συνέβη μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

«Εξαιτίας των συντονισμένων κακόβουλων ενεργειών στη Γαλλία, που επηρέασαν τη γραμμή του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV ανάμεσα στο Παρίσι και στην Λιλ, όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας προερχόμενα από το Παρίσι και κατευθυνόμενα προς αυτό εκτρέπονται σήμερα 26 Ιουλίου μέσω της κλασικής γραμμής. Αυτό παρατείνει τη διάρκεια του ταξιδιού κατά περίπου μιάμιση ώρα. Πολλά δρομολόγια έχουν ματαιωθεί», αναφέρει η ανακοίνωση της Eurostar.

«Ήθελαν να κάψουν τα τρένα»

Σύμφωνα με το AFP οι περισσότερες από τις επιθέσεις ήταν εμπρηστικές με τους άγνωστους δράστες να τυλίγουν στις φλόγες βαγόνια τρένων. «Ήθελαν να κάψουν τις εγκαταστάσεις μας», είπε μια πηγή στο AFP.

Οι αμαξοστοιχίες εκτρέπονται σε διαφορετικές γραμμές «αλλά θα πρέπει να ακυρώσουμε μεγάλο αριθμό από αυτές», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

βανδαλισμόςΟλυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώρατρέναΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Γαλλία