Κόσμος|30.07.2024 10:37

Εικόνες χάους στη Βενεζουέλα: Ένας νεκρός μετά τις βίαιες διαδηλώσεις για τη νίκη Μαδούρο - Διαδηλωτές γκρέμισαν άγαλμα του Τσάβεζ

Newsroom

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Βενεζουέλα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής όπου χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στο κέντρο του Καράκας, αμφισβητώντας την νίκη του Νικολάς Μαδούρο.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν διαδηλωτές στο Κόρο, πρωτεύουσα της πολιτείας Φαλκόν της Βενεζουέλας, να σκαρφαλώνουν στο βάθρο και να γκρεμίζουν το άγαλμα του Τσάβεζ εν μέσω επευφημιών και πανηγυρισμών από το πλήθος.

Ο Ούγκο Τσάβεζ διετέλεσε πρόεδρος της Βενεζουέλας από το 1999 μέχρι τον θάνατό του το 2013, όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Μαδούρο, την προχθεσινή νίκη του οποίου αμφισβητεί έντονα η αντιπολίτευση.

Ένας νεκρός στις διαδηλώσεις

«Τουλάχιστον ένας» άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας από τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν χθες Δευτέρα στην πρωτεύουσα Καράκας και σε διάφορες άλλες περιοχές της Βενεζουέλας, όπως έκανε γνωστό η μη κυβερνητική οργάνωση Foro Penal, ειδικευμένη στη υπεράσπιση πολιτικών κρατουμένων.

«Τουλάχιστον ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε στην (πολιτεία) Γιαρακούι (βορειοδυτικά) και (άλλοι) 46 συνελήφθησαν» κατά τη διάρκεια των μετεκλογικών διαδηλώσεων και επεισοδίων σε διάφορες πολιτείες, ανέφερε η ΜΚΟ μέσω X.

ειδήσεις τώραειδήσειςΒενεζουέλαΝικολάς Μαδούρο