Κόσμος|01.08.2024 10:15

Καμάλα Χάρις: Απαντά σε ρατσιστικό σχόλιο του Τραμπ για την καταγωγή της

Newsroom

Η Καμάλα Χάρις απάντησε σε ρατσιστικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για τη φυλετική της ταυτότητα, λέγοντας ότι ήταν «το ίδιο παλιό σόου διχασμού» και ότι «η Αμερική αξίζει κάτι καλύτερο», σε συγκέντρωση στο Τέξας.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η αντιπρόεδρος και φαβορί για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις είχε τονίσει μόνο την ασιατική-αμερικανική κληρονομιά της μέχρι πρόσφατα, όταν, όπως ισχυρίστηκε, «έγινε μαύρη».

O Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για την Κάμαλα Χάρις είπε: «Δεν ήξερα ότι ήταν μαύρη μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν έτυχε να γίνει μαύρη και τώρα θέλει να γίνει γνωστή ως μαύρη», είπε στο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων στο Σικάγο την Τετάρτη. «Άρα δεν ξέρω - Είναι Ινδή; Ή είναι μαύρη;».

«Το ίδιο παλιό σόου διχασμού και ασέβειας»

Η Κάμαλα Χάρις ανέφερε ότι οι δηλώσεις Τραμπ ήταν «το ίδιο παλιό σόου» «διχασμού... και ασέβειας». «Ο αμερικανικός λαός αξίζει καλύτερα», είπε σε μια συνάντηση της ιστορικής μαύρης αδελφότητας Sigma Gamma Rho στο Χιούστον. «Αξίζουμε έναν ηγέτη που καταλαβαίνει ότι οι διαφορές μας δεν μας χωρίζουν – είναι μια ουσιαστική πηγή της δύναμής μας».

«Σήμερα το απόγευμα», είπε, σταματώντας για τις αποδοκιμασίες του πλήθους. «Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στην ετήσια συνάντηση της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων», είπε η Χάρις και προσέθεσε: «Και ήταν η ίδια παλιά παράσταση: ο διχασμός και η ασέβεια. Και επιτρέψτε μου απλώς να πω, ο αμερικανικός λαός αξίζει καλύτερα. Ο αμερικανικός λαός αξίζει έναν ηγέτη που λέει την αλήθεια. Ένας ηγέτης που δεν απαντά με εχθρότητα και θυμό όταν έρχεται αντιμέτωπος με τα γεγονότα. Αξίζουμε έναν ηγέτη που καταλαβαίνει ότι οι διαφορές μας δεν μας χωρίζουν – είναι βασική πηγή της δύναμής μας».