Κόσμος|01.08.2024 10:39

Μαδούρο και Μασκ κανονίζουν να παλέψουν - Έπαθλο ταξίδι στον Άρη ή παραίτηση από την προεδρία

Newsroom

«Πολεμικό» μέτωπο με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο έχει ανοίξει ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, με τους δύο ισχυρούς άνδρες μάλιστα να είναι έτοιμοι να παλέψουν!

Ο επικεφαλής της SpaceX και της Tesla αποδέχτηκε την πρόσκληση που του έκανε ο Μαδούρο στην εθνική τηλεόραση να παλέψουν και μάλιστα του πρότεινε πως αν χάσει, θα τον πάει δωρεάν μια βόλτα στον Άρη, αλλά αν κερδίσει τότε θα πρέπει να παραιτηθεί από την προεδρία.

Η πρόσκληση του Μασκ 

«Έλον Μασκ, όποιος τα βάζει μαζί μου, χάνει. Όποιος τα βάζει με τη Βενεζουέλα χάνει. Έλον Μασκ, θέλεις να παλέψουμε; Ας το κάνουμε, Έλον Μασκ. Είμαι έτοιμος... Δεν σε φοβάμαι. Ας το κάνουμε, όπου θέλεις... Απλά πες πού», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μαδούρο.

«Δέχομαι... Θα δειλιάσει», απάντησε ο Μασκ με ανάρτησή του στο Χ, με τα σχόλια να πέφτουν σαν «καταιγίδα».

Μάλιστα, σε άλλη ανάρτησή του έριξε καρφιά στον ιδρυτή της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, γράφοντας: «Ο Μαδούρο είναι μεγαλόσωμος και μάλλον ξέρει να παλεύει, οπότε θα είναι ένας πραγματικός αγώνας. Ο Zuck είναι μικρόσωμος, οπότε αυτός θα ήταν ένας σύντομος αγώνας», έγραψε.

Το χρονικό της κόντρας Μαδούρο - Μασκ

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βενεζουέλα, ο Μασκ εξέφρασε την αποδοκιμασία του, αποκαλώντας τον Μαδούρο «δικτάτορα» και χαρακτηρίζοντας τις εκλογές «παρωδία».

Ανήρτησε μάλιστα μια ανακοίνωση του 2020 από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) σχετικά με ποινικές κατηγορίες κατά του Μαδούρο για διακίνηση ναρκωτικών, η οποία περιλαμβάνει αμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Η εχθρότητα μεταξύ του Μασκ και του Μαδούρο υποβόσκει εδώ και αρκετό καιρό εν μέσω της πολιτικής αναταραχής στο Καράκας.

Ο Μαδούρο κατηγόρησε τον Μασκ ότι ενορχηστρώνει επιθέσεις εναντίον της Βενεζουέλας, ισχυριζόμενος ότι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας βρίσκεται πίσω από μια υποτιθέμενη "ηλεκτρονική πειρατεία" στο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE). Το CNE ανακήρυξε αμφιλεγόμενα τον Μαδούρο νικητή της τελευταίας ψηφοφορίας χωρίς να παράσχει λεπτομερή στοιχεία.

Βενεζουέλαειδήσεις τώραΈλον ΜασκΝικολάς Μαδούρο