Κόσμος|02.08.2024 20:58

Καμάλα Χάρις: «Κλειδώνει» την υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ

Newsroom

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, εξασφάλισε αρκετές ψήφους στην ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών για να εξασφαλίσει το χρίσμα για την προεδρία, όπως ανακοίνωσε το κόμμα, φέρνοντάς την ένα κρίσιμο βήμα πιο κοντά στο να γράψει Ιστορία και να γίνει η επίσημη υποψήφια του κόμματος.

Ο Χάιμε Χάρισον, πρόεδρος του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι «τόσο υπερήφανος που επιβεβαιώνει ότι η αντιπρόεδρος Χάρις κέρδισε πάνω από την πλειοψηφία των ψήφων όλων των συνέδρων», μεταδίδει το Forbes.

Ο Χάρισον έκανε την ανακοίνωση σε μια διαδικτυακή συνάντηση για τους υποστηρικτές των Δημοκρατικών που πραγματοποιήθηκε ενώ οι αντιπρόσωποι εξακολουθούσαν να ψηφίζουν στο διαδικτυακό ονομαστικό ψηφοδέλτιο, το οποίο δεν θα κλείσει πριν τη Δευτέρα, ανέφεραν οι New York Times.

Η πρώτη αντίδραση της Καμάλα

Η Καμάλα Χάρις δήλωσε αμέσως ότι αισθάνεται «τιμή» που ξεπέρασε αυτό το όριο από σήμερα, αφού η ψηφοφορία πρόκειται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα. Πρόσθεσε ότι θα αποδεχτεί επισήμως το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στο Σικάγο στα μέσα Αυγούστου.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται επίσημα στις 6 μ.μ. (τοπική ώρα) τη Δευτέρα, οπότε και θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα της Χάρις.

Η αναμενόμενη υποψηφιότητα της Χάρις θα είναι ιστορική, καθώς θα γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα καταλάβει την πρώτη θέση στο προεδρικό ψηφοδέλτιο ενός μεγάλου κόμματος στις ΗΠΑ.

Κάμαλα ΧάριςΤζο ΜπάιντενΗΠΑειδήσεις τώρα