Κόσμος | 05.08.2024 17:55

Μέγκαν Μαρκλ: «Μίλησα δημοσίως για τις αυτοκτονικές σκέψεις που είχα, προκειμένου να θεραπευτώ»

Newsroom

Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το CBS News την Κυριακή (04/08) η Μέγκαν Μαρκλ μίλησε για τη δημόσια εξομολόγησή της, στην Όπρα Γουίνφρεϊ, κατά την οποία ανέφερε ότι, όσο ακόμα ζούσε στη Βρετανία, έπιασε πάτο. Μίλησε ακόμα εκτενώς και για την εξομολόγησή της στη superstar Αμερικανίδα παρουσιάστρια, σχετικά με τις σκέψεις της να δώσει τέλος στη ζωή της.

Στη συνέντευξη – βόμβα που η Δούκισσα του Σάσεξ και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Χάρι,  παραχώρησαν στην Όπρα, η Μαρκλ παραδέχθηκε ότι, η ζωή ως γαλαζοαίματη, την έκανε να νιώθει αδιανόητα απομονωμένη, σε βαθμό που «δεν ήθελα πια να ζω». Η πρώην πρωταγωνίστρια του Suits, με δάκρυα στα μάτια, είπε στη Γουίνφρεϊ ότι ήταν απίστευτα δύσκολο να αντέξει να έχει αυτοκτονικές σκέψεις και ότι δεν είχε τη διάθεση να τις μοιραστεί με τον σύζυγό της, ο οποίος έχασε τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν ήταν μικρός.

 «Ντρεπόμουν να το παραδεχθώ, ειδικά στον Χάρι»

«Ένιωθα πραγματικά ντροπή να το πω σε εκείνη τη φάση και ντρεπόμουν να το παραδεχτώ ειδικά στον Χάρι, επειδή ξέρω ότι έχει βιώσει πολύ έντονα την απώλεια. Αλλά ήξερα ότι, αν δεν το έλεγα, θα το έκανα – απλά δεν ήθελα να είμαι πια ζωντανή», είχε πει τότε. Πάνω από τρία χρόνια αργότερα, η Μαρκ επανήλθε στο θέμα, καθώς, με τον σύζυγό της, ξεκίνησαν την πρωτοβουλία τους για την υποστήριξη γονέων που έχασαν τα παιδιά τους από αυτοκτονία, λόγω της διαδικτυακής βίας στα social media. Το δίκτυο γονέων του ιδρύματος Archewell έχει ως στόχο τη στήριξη των οικογενειών, τον οποίων τα παιδιά αφαίρεσαν τα ίδια τη ζωή τους. Μιλώντας για αυτή την πρωτοβουλία στο CBS, η δούκισσα του Σάσεξ ρωτήθηκε για την εμπειρία «που σάς συνδέει με αυτές τις οικογένειες». Ελαφρώς αμήχανη, η πρώην ηθοποιός απάντησε στη δημοσιογράφο Jane Pauley ότι δεν περίμενε να της γίνει αυτή η ερώτηση, αλλά καταλαβαίνει για ποιο λόγο της έγινε τελικά.

«Πιστεύω ότι, όταν περνάει κανείς οποιουδήποτε επιπέδου πόνο ή τραύμα, το να μπορεί να μιλάει πραγματικά ανοιχτά γι’ αυτό, είναι μέρος του θεραπευτικού του ταξιδιού – του δικού μου είναι σίγουρα», είπε και πρόσθεσε πως, «ξέρετε, δεν έχω πραγματικά ξύσει την επιφάνεια της εμπειρίας μου. Πιστεύω, όμως, ότι δεν θα ήθελα ποτέ κάποιος άλλος να αισθάνεται έτσι. Και δεν θα ήθελα ποτέ κάποιος άλλος να κάνει παρόμοια σχέδια. Ούτε θα ήθελα ποτέ να μην τον πιστεύουν όταν μοιράζεται τις σκέψεις του». «Έτσι», τόνισε η δούκισσα, «αν το να εκφράσω αυτό που έχω ξεπεράσει μπορεί να σώσει ή να δώσει θάρρος σε κάποιον, αξίζει τον κόπο. Θα δεχτώ να με χτυπήσουν γι’ αυτό».

Νωρίτερα τη φετινή χρονιά, η Μαρκλ μίλησε για τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την κακοποιητική ρητορική των οποίων έγινε δέκτρια – ως επί το πλείστον κατά των διάρκεια των εγκυμοσυνών της. Τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση στο Τέξας, ανέφερε ότι, «κρατώ αποστάσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη στιγμή, για τη δική μου ησυχία και ευημερία». Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι γέννησε το πρώτο της παιδί, τον Άρτσι Χάρισον Μάουντμπάτεν – Γουίνδσορ, στις 6 Μαΐου 2019. Δύο χρόνια αργότερα, στις 4 Ιουνίου του 2021, το ζευγάρι καλωσόρισε την μικρή Ελίζαμπεθ «Λίλιμπετ» Νταϊάνα Μάουντμπάτεν – Γουίνδσορ. Τον Μάρτιο του 2019, η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας κάλεσε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν «ευγένεια, καλοσύνη και σεβασμό» απέναντι στις αναρτήσεις της Μαρκλ στο διαδίκτυο, μετά από επανειλημμένες περιπτώσεις διαδικτυακής κακοποίησης που απευθύνονταν στην ίδια αλλά και στη δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον. Το παλάτι του Κένσινγκτον ζήτησε από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης βοήθεια για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, η οποία περιελάμβανε σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια.

Πρίγκιπας ΧάριΜέγκαν ΜαρκλΒρετανίααυτοκτονίαειδήσεις τώρα