Κόσμος|06.08.2024 18:10

Σοκ στην Αυστραλία: Κροκόδειλος κατασπάραξε 40χρονο – Πώς έσωσε τη σύζυγό του την τελευταία στιγμή

Newsroom

Συνεχίζεται για μια ακόμη ημέρα η αναζήτηση του σώματος ενός 40χρονου αγνοούμενου ψαρά σε ποταμό, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση κροκόδειλου.

Οι Αρχές του Κουίνσλαντ στη νοτιοδυτική Αυστραλία ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας πως προχώρησαν στη θανάτωση ενός κροκόδειλου, ο οποίος θεωρείται πως είναι ο συγκεκριμένος που επιτέθηκε στο θύμα.

Το τραγικό συμβάν

Ο 40χρονος είχε πάει για ψάρεμα με την οικογένειά του όταν του επιτέθηκε ένας μήκους 4,9 μ. κροκόδειλος και τον έσυρε στο νερό με την γυναίκα του και τα παιδιά του να γίνονται μάρτυρες της φρικιαστικής σκηνής.

«Αν και ήταν ψηλός, δυνατός και σε φόρμα, λόγω των συνθηκών του εδάφους δεν κατάφερε να βγει από το νερό», ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της. Η γυναίκα του προσπάθησε να το βοηθήσει, αλλά λόγω του ότι ήταν γλιστερή και απότομη η όχθη, μολονότι τον άρπαξε από το χέρι, άρχισε κι η ίδια να γλιστρά προς το ποτάμι. «Η τελευταία, αποφασιστική ενέργεια του θύματος ήταν να αφήσει το χέρι της γυναίκας του όταν αντιλήφθηκε ότι θα έπεφτε κι εκείνη. Μέσα σε λίγες στιγμές τον άρπαξε ο κροκόδειλος», συνέχισε η ανακοίνωση.

Αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση

Τη Δευτέρα οι Αρχές συνέλαβαν τον κροκόδειλο σε ένα ρυάκι όπου εξαφανίστηκε ο 40χρονος και του έκαναν ευθανασία. Ο κροκόδειλος έφερε στο ρύγχος του ουλές, σαν κι εκείνες που περιέγραψαν μάρτυρες για ένα σαρκοβόρο ερπετό που εθεάθη κοντά στο σημείο της εξαφάνισης του γιατρού. Και τώρα ο ιατροδικαστής θα εξετάσει τα ανθρώπινα λείψανα, που πιστεύεται ότι προέρχονται από το θύμα.

κροκόδειλοςειδήσειςειδήσεις τώραΑυστραλίαθάνατος