Κόσμος|07.08.2024 17:15

Βρετανία: Σε κατάσταση πολιορκίας για όγδοη ημέρα - Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για πρόκληση βίας

Newsroom

Τρεις Βρετανοί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για βία και διατάραξη της τάξης για τη συμμετοχή τους στις ταραχές της περασμένης εβδομάδας στην Βρετανία. Αυτές είναι οι πρώτες καταδικαστικές αποφάσεις για το κύμα βίας που ξέσπασε μετά την δολοφονία των τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ κι αφού ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε την γρήγορη τιμωρία των εμπλεκόμενων στο όργιο ακροδεξιάς βίας που σαρώνει τη χώρα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι

Ο Ντέρεκ Ντράμοντ, 58 ετών, ο οποίος χτύπησε με την γροθιά του αστυνομικό, δικάστηκε σε δικαστήριο του Λίβερπουλ και δήλωσε ένοχος για βία, διατάραξη της τάξης και επίθεση κατά εργαζομένου για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. «Αυτή η βίαιη συμπεριφορά σφετερίσθηκε την πραγματική και συλλογική λύπη των κατοίκων του Σάουθπορτ», δήλωσε ο δικαστής Αντριου Μενάρι.

Ακόμη ένας άνδρας, ο 29χρονος Ντέκλαν Γκίραν, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 30 μηνών παραδεχόμενος την ενοχή του για βία, διατάραξη της τάξης και εμπρησμό ζώνης περιπολικού στο κέντρο του Λίβερπουλ στις 3 Αυγούστου.

Τέλος, ο Λίαμ Ρίλεΐ, 41 ετών, καταδικάσθηκε για βία, διατάραξη της τάξης και με ρατσιστικό χαρακτήρα επίθεση κατά της δημόσιας τάξης.

Πάνω από 100 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απόψε

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές περισσότερες από 100 ακροδεξιές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και 30 αντισυγκεντρώσεις, έχουν προγραμματιστεί για απόψε σε διάφορα σημεία στη χώρα.Από τις 43 αστυνομικές δυνάμεις που εξυπηρετούν την Αγγλία και την Ουαλία, οι 41 αναμένουν εκδηλώσεις.  

ειδήσειςΒρετανίαειδήσεις τώραεπεισόδια