Κόσμος|12.08.2024 19:51

Φωτιά στην Αττική: Εκτενείς αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ για τα πύρινα μέτωπα

Newsroom

Εικόνες που προκαλούν απόγνωση κάνουν το γύρο του πλανήτη από τον πύρινο εφιάλτη που έχει ξεσπάσει από την Κυριακή (11/8) στην Αττική. Πολλά διεθνή ΜΜΕ κάνουν εκτενή ρεπορτάζ αλλά και live αναμεταδόσεις για τη μεγάλη φωτιά που καταστρέφει την Αττική.

«Καταστροφικές δασικές πυρκαγιές μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας από την Κυριακή. Αρκετά μέρη χρειάστηκε να εκκενωθούν από τους κατοίκους τους. Οι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης» αναφέρει η γερμανική ΤΑΖ.

Η El Mundo γράφει ότι εξαιτίας των πυρκαγιών, που καίει εκτός ελέγχου, έχουν εκκενωθεί πέντε πόλεις, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

«Μέτωπο 12 μιλίων στην Αθήνα»

Οι Έλληνες αξιωματούχοι απομακρύνουν τους κατοίκους καθώς η πυρκαγιά κινείται «σαν αστραπή», γράφει ο Guardian, που κάνει live μετάδοση ειδήσεων από την Αθήνα. Το BBC έχει τίτλο τη δήλωση του δημάρχου Μαραθώνα: «Ολόκληρη η πόλη μας έχει τυλιχτεί στις φλόγες».

«Φωτιά στην Ελλάδα» γράφει η γαλλική Le Figaro και προσθέτει: «Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη γιγάντια πυρκαγιά που βρίσκεται προ των θυρών της Αθήνας».

Μια τεράστια πυρκαγιά που πυροδοτείται από θυελλώδεις ανέμους καίει ανεξέλεγκτα στα περίχωρα της Αθήνας τη Δευτέρα και αναγκάζει τις μαζικές εκκενώσεις, γράφει το Politico.

φωτιάειδήσειςδιεθνή ΜΜΕφωτιά τώραφωτιά Βαρνάβαειδήσεις τώρα