Κόσμος|14.08.2024 19:38

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τη Γάζα: Σε πλήρη σύνθεση η αποστολή του Ισραήλ – Θα συμμετάσχει και ο διευθυντής της CIA

Newsroom

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε την αποστολή ισραηλινής αντιπροσωπείας για διαπραγματεύσεις αύριο στη Ντόχα, που έχουν στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς σε αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε πλήρη σύνθεση η αποστολή του Ισραήλ

Ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, ο επικεφαλής της Σιν Μπετ, της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας και ένας ειδικός σύμβουλος του Νετανιάχου θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες ζήτησαν οι μεσολαβήτριες χώρες, Κατάρ, ΗΠΑ και Αίγυπτος, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την είδηση μετέδωσε και το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12. Σύμφωνα με πηγές, στις συνομιλίες θα παρευρεθεί και ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

Η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτόν τον νέο γύρο συνομιλιών. Εκπρόσωποι των μεσολαβήτριων χωρών αναμένεται να έχουν διαβουλεύσεις με τη Χαμάς μετά τις διαπραγματεύσεις στη Ντόχα, τόνισε ένας αξιωματούχος στο Reuters.

Λωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΙσραήλΙράνειδήσεις τώρα