Κόσμος|16.08.2024 10:23

Matthew Perry: Το εγκληματικό δίκτυο πίσω από τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού - Ο προσωπικός του βοηθός, δύο γιατροί και μια ντίλερ

Newsroom

Την ώρα που παραμένουν αναπάντητα αρκετά ερωτήματα, πίσω από το θάνατο του Matthew Perry πέντε άτομα κατηγορούνται για το θάνατο του πρωταγωνιστή της σειράς «Τα Φιλαράκια», ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες τον περασμένο Οκτώβρη.

Κατά την νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώθηκε πως στο αίμα του υπήρχε κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Από την πρώτη στιγμή, οι Αρχές προσπάθησαν να εντοπίσουν τη… διαδρομή της κεταμίνης και το πως ο ηθοποιός μπόρεσε να έχει πρόσβαση στην συγκεκριμένη ουσία. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν αποκάλυψαν ότι μέσω της έρευνας ξεσκεπάστηκε ένα ευρύ εγκληματικό δίκτυο προμηθευτών κεταμίνης μέλη του οποίου έδωσαν το φάρμακο στον Perry και σε άλλους.

Το καρέ των υπόπτων

Ανάμεσα στους υπόπτους που εξετάζουν οι Αρχές είναι ο προσωπικός βοηθός του, δύο γιατροί αλλά και μια ντίλερ ναρκωτικών γνωστή ως η «βασίλισσα της κεταμίνης». Ο ένας από τους γιατρούς, ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια, κινδυνεύει με κάθειρξη έως 120 ετών. Ο γιατρός αυτός ήταν ιδιαίτερα κυνικός, σύμφωνα με τον Εστράντα. «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο κρετίνος», είχε γράψει σε ένα SMS το Σεπτέμβριο του 2023.

Το προφίλ των δραστών

Η 41χρονη Τζασβίν Σάνγκα και ο 42χρονος Σαλβαδόρ Πλασέντσια φέρεται να ήταν οι «πρωταγωνιστές» της εγκληματικής ομάδας. Η Τζασβίν Σάνγκα φαίνεται να έχει πελατολόγιο που αφορά διασημότητες. Και η ίδια εμφανιζόταν πολυάσχολη στα κοινωνικά δίκτυα, με συχνές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις. Ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια, γιατρός, από την άλλη βαρύνεται με επτά κατηγορίες για τα ναρκωτικά και δύο κατηγορίες για την αλλοίωση εγγράφων που σχετίζονται με ομοσπονδιακή έρευνα. Ο Έρικ Φλέμινγκ είναι το πρόσωπο που πιθανότατα πούλησε στον Πέρι την μοιραία δόση κεταμίνης. Ο Κένεθ Ιγουαμάσα βοηθός εδώ και πολλά χρόνια του ηθοποιού και φαίνεται ότι χορηγούσε επί χρόνια την ουσία αυτή.

Πώς προμηθεύονταν την κεταμίνη

Ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια πληροφορήθηκε ότι ο ηθοποιός ενδιαφέρεται να αγοράσει ναρκωτικά και τηλεφωνεί στο Μαρκ Τσάβες και τον ενημερώνει πως ο «βλάκας Matthew Perry» είναι διατεθειμένος να ξοδέψει πολλά λεφτά για ναρκωτικά.

Ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια  φαίνεται ότι προμήθευσε με κεταμίνη τον ηθοποιό σε τουλάχιστον σε εφτά περιπτώσεις. Στις 12 Οκτωβρίου μάλιστα, περίπου δέκα μέρες πριν το τραγικό γεγονός, φαίνεται ότι του χορήγησε με ένεση μία πολύ μεγάλη δόση, κατά την οποία ο καλλιτέχνης πάγωσε και ανέβασε πολύ υψηλή πίεση, κάνοντάς τον να «παγώσει». Ο ίδιος στο κατηγορητήριο, ανέφερε ότι τρομοκρατήθηκε από αυτό.

Οι αγορές γίνονταν με μετρητά και συνήθως στο σπίτι της Τζασβίν Σάνγκα που γνώριζε κι αυτή για τη μεγάλη εξάρτηση του Matthew Perry στα ναρκωτικά. Η ίδια μετά το θάνατό του ζήτησε από τον Έρικ Φλέμινγκ να σβήσουν τις συνομιλίες τους και τα μεταξύ τους μηνύματα.

Το προφίλ της «βασίλισσας της κεταμίνης»

Η Τζασβίν Σάνγκα (Jasveen Sangha)  κατηγορείται ότι πωλούσε κεταμίνη και άλλα ναρκωτικά σε διασημότητες. Στα κοινωνικά δίκτυα ήταν ιδιαίτερα ενεργή, γράφοντας συχνά για τις (ακριβές) διακοπές της σε εξωτερικά μέρη. Η 41χρονη Σάνγκα και άλλο ένα πρόσωπο συνελήφθησαν την Πέμπτη (15/8). Η Σάνγκα στο ένταλμα είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για την κατοχή και τη διανομή της κεταμίνης. Αν καταδικαστεί η ποινή μπορεί να κυμαίνεται από 10 χρόνια έως και ισόβια.

 

Το NBC αναφέρει ότι η Σάνγκα είχε συλληφθεί και τον περασμένο Μάρτιο για ένα ομοσπονδιακό αδίκημα που αφορά ναρκωτικά, το οποίο δεν έχει όμως σχέση με την περίπτωση του Πέρι, ενώ αφέθηκε τελικά ελεύθερη αφού κατέβαλε εγγύηση 100.000 δολαρίων. Πωλούσε ναρκωτικά σε διάφορους πελάτες τουλάχιστον από το 2019, ενώ είχε και ένα σπίτι στο Νορθ Χόλιγουντ όπου ζούσε και έκρυβε ναρκωτικά.

Παρά το ότι γνώριζε τους κινδύνους από τη χρήση τους, η Σάνγκα συνέχισε να πουλά ναρκωτικά. Αναφέρεται από τις δικαστικές αρχές ότι τον Αύγουστο του 2019, πούλησε κεταμίνη σε κάποιον Κόντι ΜακΛόρι λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του από υπερβολική δόση. Όταν ένα μέλος της οικογένειας του ΜακΛόρι έστειλε στη Σάνγκα ένα SMS που έλεγε ότι η κεταμίνη της είχε σκοτώσει τον ΜακΛόρι, η Σάνγκα πραγματοποίησε αναζήτηση στο Google για το «αν μπορεί η κεταμίνη να καταχωρηθεί ως αιτία θανάτου».

Ο στόχος της εγκληματικής ενέργειας

Αξιωματούχοι που ερευνούν την υπόθεση εξηγούν ότι η Σάνγκα και άλλος ένας κατηγορούμενος, «ενδιαφερόταν περισσότερο για τα κέρδη από τον Μάθιου Πέρι, παρά για την καλή κατάστασή του». Μόλις στα μέσα του Οκτωβρίου είχε αρχίσει ο Πέρι να προμηθεύεται το ναρκωτικό από τη Σάνγκα, ενώ στις 11 Οκτωβρίου 2023 έστειλε μήνυμα σε έναν από τους συγκατηγορούμενους για να του πει ότι η κεταμίνη της είναι υψηλής ποιότητας. Αν πάρει ο Πέρι μια δόση «έχω και περισσότερες αν του αρέσει», έγραφε.

 

Η Σάνγκα φέρεται να έδωσε στον Πέρι τη μοιραία δόση στις 24 Οκτωβρίου, τέσσερις ημέρες πριν από τον θάνατό του. Ήταν 25 φιαλίδια και για δώρο «μερικά γλιφιτζούρια με κεταμίνη» γιατί η παραγγελία ήταν μεγάλη. Στις δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, η 41χρονη κατηγορείται ότι πούλησε στον Πέρι συνολικά 50 φιαλίδια κεταμίνης αντί 11.000 δολαρίων σε μετρητά. Αρχικά ο ηθοποιός προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από γιατρούς, αλλά μετά στράφηκε για λόγους κόστους στη «βασίλισσα».

Η είδηση του θανάτου και ο πανικός

Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του ηθοποιού, για τον οποίο η Σάνγκα γνώριζε ότι η εξάρτησή του είναι εκτός ελέγχου, η κατηγορούμενη έστειλε σε συγκατηγορούμενούς της το μήνυμα «Σβήστε όλα τα μηνύματά μας». Στις επικοινωνίες τους αναφερόταν στην κεταμίνη ως Dr. Pepper, από τη φίρμα ενός δημοφιλούς αναψυκτικού στις ΗΠΑ. Στην έρευνα που έγινε στην κατοικία της βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για διακίνηση ναρκωτικών, 79 φιαλίδια κεταμίνης, περίπου 1,4 κιλά πορτοκαλί χαπιών που περιείχαν μεθαμφεταμίνη, μανιτάρια ψιλοκυβίνης, κοκαΐνη και συνταγογραφούμενα φάρμακα που φαίνεται ότι είχαν ληφθεί με δόλιο τρόπο.

 

Η κεταμίνη είναι δημοφιλές ναρκωτικό (party drug), το οποίο τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και σαν εναλλακτική θεραπεία, σε ενέσιμη μορφή, για την κατάθλιψη ή το άγχος. Πάντως η χρήση του σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι επιτηρούμενη από ειδικούς. όμως, η ιατροδικαστική εξέταση στην περίπτωση του Πέρι έδειξε η ποσότητα που βρέθηκε στο σώμα του ότι δεν μπορεί να προέρχεται από την κεταμίνη που λάμβανε για θεραπευτικούς λόγους. Ήταν μάλιστα σε πολύ υψηλά επίπεδα, αυτά που χρησιμοποιούνται για αναισθησία σε χειρουργικές επεμβάσεις.

ειδήσειςειδήσεις τώρακεταμίνηΜάθιου Πέρι