Κόσμος|17.08.2024 07:52

Ισραηλινή επίθεση σε κτίριο στον Λίβανο - Τουλάχιστον 9 νεκροί

Newsroom

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο κατοικιών, στην πόλη Ναμπατία του νοτίου Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας, μεταξύ των νεκρών είναι μία γυναίκα και τα δύο παιδιά της, ενώ υπάρχουν επίσης πέντε τραυματίες από την επίθεση και η κατάσταση των δύο εξ αυτών θεωρείται κρίσιμη.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι το αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο αποθήκη όπλων που χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χεζμπολάχ και πως έπληξαν επίσης «στρατιωτικές δομές» της οργάνωσης στις περιφέρειες Χανίν και Μαρούν Ελ Ρας, κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Καθημερινές οι εχθροπραξίες

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Στον απόηχο πυραυλικής επίθεσης στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, στις 27 Ιουλίου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, το Ισραήλ σκότωσε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Μια ημέρα αργότερα, στις 31 Ιουλίου, ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, με την ηγεσία του Ιράν να ορκίζεται εκδίκηση, πυροδοτώντας φόβους για γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

ΙσραήλΧεζμπολάχΧαμάςειδήσεις τώραΛίβανοςεπίθεση