Κόσμος|20.08.2024 08:05

Ναυάγιο θαλαμηγού στην Ιταλία: Και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International ανάμεσα στους αγνοούμενους

Newsroom

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Johnathan Bloomer είναι μεταξύ των αγνοουμένων μετά τη βύθιση του σκάφους που μετέφερε τον Βρετανό επιχειρηματία τεχνολογίας Mike Lynch στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας, δήλωσε Ιταλός αξιωματούχος.

Ο Salvatore Cocina, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Σικελία, δήλωσε ότι ο Bloomer και ο Chris Morvillo, δικηγόρος στην Clifford Chance, είναι μεταξύ των έξι αγνοουμένων. Ο Lynch και η 18χρονη κόρη του, αγνοούνταν επίσης μέχρι αργά τη Δευτέρα.

Η ενημέρωση ήρθε καθώς αναφέρθηκε ότι ο συγκατηγορούμενος του Lynch σε δίκη στις ΗΠΑ που σχετίζεται με την πώληση της εταιρείας λογισμικού του στην Hewlett-Packard πέθανε αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Αγγλία.

Το υπό βρετανική σημαία Bayesian, ένα ιστιοφόρο 56 μέτρων, μετέφερε 22 άτομα και ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από την ακτή κοντά στο λιμάνι Porticello, όταν χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ιταλική ακτοφυλακή.

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός άνδρα, ο οποίος ήταν ο σεφ του πλοίου. Η ακτοφυλακή δήλωσε ότι οι αγνοούμενοι είχαν βρετανική, αμερικανική και καναδική υπηκοότητα.

Δεκαπέντε άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Lynch, Angela Bacares, ιδιοκτήτρια του σκάφους, και ένα κοριτσάκι ενός έτους που σώθηκε από τη μητέρα του.

Εκπρόσωπος του Lynch, συνιδρυτή της Autonomy. Οι επιζώντες δήλωσαν ότι το ταξίδι είχε οργανωθεί από τον Lynch για τους συναδέλφους του στη δουλειά.

Ο Lynch, που κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως ο« Μπιλ Γκέιτς της Βρετανίας», πέρασε μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας στα δικαστήρια υπερασπιζόμενος το όνομά του έναντι κατηγοριών για απάτη που σχετίζονταν με την πώληση της εταιρείας λογισμικού του, Autonomy, στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Hewlett-Packard έναντι 11 δισ. δολαρίων.

Morgan StanleyναυάγιοΙταλίαειδήσεις τώρα