Κόσμος | 21.08.2024 12:54

Ναυάγιο θαλαμηγού στη Σικελία: Νεκροί θεωρούνται οι αγνοούμενοι – Άκαρπες οι έρευνες

Newsroom

Άκαρπες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των έξι αγνοούμενων από το ναυάγιο του πολυτελούς γιοτ Bayesian, το οποίο ανατράπηκε σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το Πορτιτσέλο, ανατολικά της πρωτεύουσας της Σικελίας Παλέρμο, τα ξημερώματα της Δευτέρας και τώρα βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας σε βάθος 50 μέτρων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Guardian, τα έξι άτομα που αγνοούνται μετά το ναυάγιο της θαλαμηγού τα ξημερώματα της Δευτέρας θεωρούνται νεκρά.

Αυτά περιλαμβάνουν τον βρετανό επιχειρηματία Μάικ Λιντς με την 18χρονη κόρη του, τον πρόεδρο της «Morgan Stanley International», Τζόναθαν Μπλούμερ και τον δικηγόρο Κρις Μορβίλο, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον Λιντς στην πρόσφατη πολύκροτη δίκη του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι σύζυγοι και των δύο είναι επίσης αγνοούμενες, όπως επιβεβαίωσε εχθές στα ιταλικά ΜΜΕ ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Σικελία.

Οι απέλπιδες προσπάθειες των δυτών

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύτες που επιχειρούν στο σημείο του ναυαγίου έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ένα ρήγμα στο κύτος, το οποίο προσπαθούν να διευρύνουν για να περάσουν μέσα στο σκάφος και τις καμπίνες όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται οι έξι αγνοούμενοι.

ναυάγιοΣικελίαειδήσειςειδήσεις τώρα