Κόσμος | 22.08.2024 17:49

Politico για επίθεση στο Κουρσκ: Η Ρωσία θα καταλάμβανε το Κίεβο σε τρεις ημέρες - Τώρα εγκαθιστά καταφύγια στην πατρίδα της

Newsroom

Οι Αρχές στο Κουρσκ άρχισαν να εγκαθιστούν τσιμεντένια καταφύγια για την προστασία των αμάχων εν μέσω της συνεχιζόμενης ουκρανικής εισβολής, δήλωσε ο εκτελών χρέη κυβερνήτη.

«Κατόπιν οδηγιών μου, η διοίκηση της πόλης του Κουρσκ προσδιόρισε σημεία-κλειδιά για την τοποθέτηση τσιμεντένιων, αρθρωτών καταφυγίων σε πολυσύχναστα σημεία», έγραψε στο Telegram ο Αλεξέι Σμιρνόφ. Περίπου 60 σταθμοί λεωφορείων θα εξοπλιστούν με τα καταφύγια, τόνισε.

Από την επίθεση στην… άμυνα

Η εισβολή της Ουκρανίας έπιασε τους Ρώσους στα πράσα και οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν επεκτείνει την επίθεσή τους, καταλαμβάνοντας περισσότερες πόλεις και εδάφη με ελάχιστη αντίσταση, αναφέρει το Politico. Στόχος των Ουκρανών είναι να γείρουν την την πλάστιγγα στο πεδίο της μάχης υπέρ της Ουκρανίας. Σε έναν πόλεμο «αστραπή» όπως τον φαντάζονταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς τον Φεβρουάριο του 2022 είχε αναφέρει πως στόχος των δυνάμεών του ήταν να ανατρέψουν γρήγορα την ηγεσία της Ουκρανίας και να υποτάξουν τη χώρα, ακόμα και μέσα σε 3 μέρες.

Καταφύγια μέσα στη Ρωσία

Η πραγματικότητα όμως για τον Πούτιν και τα επιτελεία του αποδείχτηκε πολύ διαφορετική. Ο Smirnov δήλωσε ότι παρόμοια καταφύγια θα εγκατασταθούν στις πόλεις Ζελεζνογκόρσκ και Κουρτσάτοφ στην περιοχή του Κουρσκ. Εν τω μεταξύ, το πρώτο ουκρανικό στρατιωτικό γραφείο στο Σούντζα εντός της Ρωσίας ξεκίνησε υπό τη διοίκηση του υποστράτηγου του ουκρανικού στρατού Eduard Moskaliov για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της περιοχής και τον έλεγχο των διαδρόμων εκκένωσης.

ειδήσειςειδήσεις τώραΟυκρανίαΒλαντίμιρ ΠούτινΡωσίαπόλεμος